Στο Ολύμπιον μη χάσετε αυτή την εβδομάδα την ταινία Επιστροφή στη Σεούλ του Ντέιβι Τσου, ένα παρορμητικό, ενδοσκοπικό ταξίδι στις ρίζες και στην ανάγκη μας να τις εξερευνήσουμε. Η ταινία αποτελεί την πρόταση της Καμπότζης για τα Όσκαρ.

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας βλέπουμε την ταινία Ας ξημερώσει η ειρήνη του Εράν Κολίριν, μια γλυκόπικρη ιστορία για μια κατάσταση πολιορκίας, στην ταλαιπωρημένη Μέση Ανατολή – επίσημη πρόταση του Ισραήλ στα Όσκαρ.

Την Τρίτη 16 Μαΐου, υποστηρίζουμε με χαρά την έκθεση «Tapis rouge» που διοργανώνει ο Σύλλογος αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale με την ειδική προβολή της ταινίας Το τρίγωνο της θλίψης του Ρούμπεν Έστλουντ.

Επίσης, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

  • Η Ευλογία, μια συγκινητική και λεπτοδουλεμένη αναδρομή στην ταραχώδη ζωή και στο σπουδαίο έργο του ποιητή Ζίγκφριντ Σασούν, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Τέρενς Ντέιβις.
  • Η Βαλέρια παντρεύεται της Μιχάλ Βίνικ, η οποία θίγει με αιχμηρό τρόπο τα έμφυλα ζητήματα της εποχής μας, έχοντας αποσπάσει Αργυρό Αλέξανδρο στο διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbors του 63ου ΦΚΘ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€
Φοιτητικό: 6€
Κάρτα ανεργίας: 6€
Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Επιστροφή στη Σεούλ / Return to Seoul / Retour à Séoul
(Γαλλία – Γερμανία – Βέλγιο – Νότια κορέα – Ρουμανία – Καμπότζη – Κατάρ, 2022)
Σκηνοθεσία: Ντέιβι Τσου / Davy Chou. Σενάριο: Laure Badufle, Davy Chou. Με τους:
Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han. Έγχρωμη, 119΄.

Η 25χρονη Φρέντι ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα όπου γεννήθηκε πριν δοθεί για υιοθεσία και μεγαλώσει στη Γαλλία, σε μια παρόρμηση να επανασυνδεθεί με την καταγωγή της και έχοντας ως σκοπό την αναζήτηση των βιολογικών γονιών της. Σε μια χώρα για την οποία δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα, γνωρίζει πολλές διαφορετικές ζωές και όλους τους ανθρώπους που δεν θα γίνει ποτέ, και η ζωή της παίρνει νέες, απρόσμενες κατευθύνσεις.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 19:00 – 21:15

 

Ας ξημερώσει η ειρήνη / Let it be morning / Vayehi Boker
(Ισραήλ – Γαλλία, 2021)
Σκηνοθεσία: Εράν Κολιρίν / Eran Kolirin. Σενάριο: Sayed Kashua, Eran Kolirin. Με τους: Alex Bakri, Juna Suleiman, Salim Daw. Έγχρωμη, 101΄.

Ο Σάμι, ένας ισραηλινός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ζει στην Ιερουσαλήμ με τη σύζυγο και το παιδί του. Αναγκάζεται να επιστρέψει στο παλαιστινιακό χωριό όπου γεννήθηκε για να παραστεί στον γάμο του αδελφού του. Μόλις ολοκληρωθεί ο γάμος, χωρίς καμία εξήγηση, οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν το χωριό. Ακολουθεί ένα χάος με τον Σάμι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους να παρακολουθεί τα πάντα να καταρρέουν γύρω του.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 19:15 – 21:30

 

Ευλογία / Benediction
(Ηνωμένο Βασίλειο, 2021)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Τέρενς Ντέιβις / Terence Davies. Με τους: Jack Lowden, Peter Capaldi, Gemma Jones, Ben Daniels, Kate Phillips, Simon Russell Beale, Jeremy Irvine, Geraldine James. Έγχρωμη, 137΄.

H ταραγμένη ζωή του ποιητή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, Ζίγκφριντ Σασούν, μέσα από το βλέμμα ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου. Πορτρέτο μιας σύνθετης προσωπικότητας που επέζησε από τη φρίκη του πολέμου και βραβεύτηκε για την ανδρεία του αλλά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όταν έληξε η θητεία του, η ταινία αποδίδει με οπτικούς όρους τη μεγαλειώδη, πλην υπόκωφη, παρακαταθήκη ενός από τους κορυφαίους πολεμικούς ποιητές της εποχής. H αριστοκρατία και η αφρόκρεμα του λογοτεχνικού και θεατρικού κόσμου του Λονδίνου τον λάτρευαν μέχρι που ξεκίνησε να συνάπτει σχέσεις με διάφορους άντρες. Ένας ανήσυχος άνθρωπος σ’ έναν διαλυμένο κόσμο, ο οποίος ψάχνει για ειρήνη και αποδοχή του εαυτού του: ένα θέμα που παραμένει εξίσου επίκαιρο μέχρι και σήμερα σήμερα.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, 18:30 & Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη – 21:15

 

Η Βαλέρια παντρεύεται / Valeria Is Getting Married
(Ισραήλ, 2022)
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλ Βίνικ / Michal Vinik. Με τους: Lena Fraifeld, Dasha Tvoronovich, Yaakov Zada Daniel, Avraham Shalom Levi. Έγχρωμη, 76΄.

Η Βαλέρια, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου – ακριβώς όπως και ο γάμος της αδερφής της, της Κριστίνα, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Παρότι η Κριστίνα μοιάζει ικανοποιημένη με τη ζωή της, η άφιξη της Βαλέρια θα ανατρέψει τα δεδομένα αλλάζοντας τα πάντα. Παλλόμενο από συναισθηματική ένταση χωρίς ποτέ να αγγίζει το μελόδραμα, αυτό το δράμα δωματίου ανατέμνει, χάρη στο λεπτοκεντημένο σενάριό του, μια σειρά από ερωτήματα γύρω από την ισότητα των φύλων, την πολιτική και τις σκληρές κοινωνικές συνθήκες που αναγκάζουν τις γυναίκες να ξενιτευτούν ως νύφες στην άλλη άκρη του κόσμου.

  • Αργυρός Αλέξανδρος στο διαγωνιστικό τμήμα Meet the Neighbors του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη – 19:30 & 21:30

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ TAPIS ROUGE ΤΗΣ NOUVELLE AMICALE

Το Τρίγωνο της θλίψης / Triangle of sadness
(Σουηδία – Γαλλία – Ηνωμένο Βασίελιο – Γερμανία – Τουρκία – Ελλάδα, 2022)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Ρούμπεν Έστλουντ / Ruben Östlund. Με τους: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Timoleon Gketsos, Vicki Berlin, Dolly De Leon. Έγχρωμη, 159.

Τα μοντέλα Carl και Yaya κινούνται στον κόσμο της μόδας ενώ παράλληλα εξερευνούν τα όρια της σχέσης τους. Το ζευγάρι προσκαλείται σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μια γκαλερί απατεώνων από πάμπλουτους επιβάτες, έναν Ρώσο ολιγάρχη, έναν Βρετανό έμπορο όπλων και έναν ιδιόρρυθμο, αλκοολικό, μαρξιστή καπετάνιο. Στην αρχή, όλα φαίνονται instagrammable. Όμως μια καταιγίδα ετοιμάζεται και η βαριά ναυτία χτυπάει τους επιβάτες κατά τη διάρκεια του δείπνου επτά πιάτων του καπετάνιου. Η κρουαζιέρα τελειώνει καταστροφικά. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με μια ομάδα δισεκατομμυριούχων και μια από τις καθαρίστριες του πλοίου. Η ιεραρχία είναι ξαφνικά αναποδογυρισμένη, καθώς η οικονόμος είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Δείτε το τρέιλερ:

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στις 18:30.
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Κερδίστε προσκλήσεις!

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις για τις ταινίες που προβάλλονται στο Ολύμπιον και το Λιμάνι από τη Δευτέρα 15 Μαίου έως την Τετάρτη 17 Μαίου!

Δήλωσε Συμμετοχή!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 28/4 στις 13:00 και θα λάβεις μέρος στην κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν από μία μονή πρόσκληση. Θα κληρωθούν 5 μονές προσκλήσεις για τις προβολές στο Ολύμπιον και 5 μονές προσκλήσεις για τις προβολές στο Λιμάνι!

Ο νικητής θα μπορεί να επιλέξει την ταινία που θέλει να δει καθώς και την ώρα προβολής που τον εξυπηρετεί μόνο για τις ημέρες Δευτέρα 15/5, Τρίτη 16/5 & Τετάρτη 17/5 στο Ολύμπιον (αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας) και στο Λιμάνι (αίθουσες Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές). Δεν ισχύει για τα αφιερώματα και τις ειδικές προβολές.

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Οι τυχεροί είναι οι εξής:

Για τις προβολές στο Ολύμπιον
Καραλή Χρυσούλα
Νέτσικα Αθηνά
Νικήτα Κατερίνα
Μαρκάτα Ρούλα
Κυπριώτης Αιμίλιος

Για τις προβολές στο Λιμάνι
Μώκα Αθηνούλα
Μπαρμπαρούση Ελένη
Σκενδέρη Άννυ
Καβαζη Φανή
Χλιούρα Άννα

Οι νικητές δίνουν το όνομά τους στην είσοδο όπου θα υπάρχει guest list από το biscotto.gr. Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.