Οι ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1992 αθόρυβα αλλά με τον εμβληματικό πρώτο τους ομότιτλο δίσκο έμελλε να αλλάξουν την εγχώρια μουσική για πάντα. Ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ. σημάδεψαν τον ήχο όσων μεγάλωσαν στα ‘90s. Εξέφρασαν την εποχή, τραγουδώντας για το αστικό και δυστοπικό τοπίο της μεγαλούπολης, την καθημερινότητα, τα παράνομα late hour parties και την club κουλτούρα, συνδιαζόμενα παράλληλα με μια ρομαντική αθωότητα και με μια μουσική ταυτότητα ιδιαίτερη, γλυκιά και σύγχρονη.

Πολλοί γαλουχήθηκαν μουσικά  μέσα από αυτή την Στερεο Νοβα εποχή με τα πέντε καταπληκτικά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέχρι το 1997, τα οποία έχουν επηρεάσει σχεδόν οτιδήποτε σύγχρονο γράφτηκε στην χώρα μας για χρόνια μετά.  “Νέα Ζωή 705”, “Παζλ Στον Αέρα” και “Μικρό Αγόρι”,  “Ασύρματος Κόσμος” , το εμβληματικό ῾Τέλσον῾, ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής γενικότερα, το ῾βιταμίνα τεκ ῾ εχουν αφήσει το στίγμα τους και ακούγονται επίκαιρα σήμερα σαν τότε. Και κάπου εκεί το μακρινό 1997, αποφασίζουν οι Στερεο Νοβα να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους. Εκτότε ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα συνέχισαν με σόλο κυκλοφορίες, κυκλοφορώντας υπέροχες δουλειές και διαγράφοντας μια υπέροχη πορεία ο καθένας.

Στο μεταξύ ωστόσο η μουσική των Στερεο Νόβα συνέχισε μέσα από την διαχρονικότητα της να τρέφει τον μύθο τους.  Ωσπου το  2018 ξαφνικά από το πουθενά και πάλι ανακοινώνουν την επανένωση τους,   κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 20 χρόνια με τίτλο Ὁυρανός῾.  Τον Ιούνιο το νέο τους σινκλ ονομάζεται “Irida” ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο τους.

Ολα αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν μόλις 3 φορές, όλες στην Αθήνα.  Η εμφάνιση τους στην τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, άνοιξε προς μεγάλη μας χαρά και πάλι ένα παράθυρο ελπίδας στο να δούμε τους Στέρεο Νόβα επί σκηνής. Μόνον 2 συναυλίες ανακοινώθηκαν. Η πρώτη στην Αθήνα η οποία και έγινε.

Οσο για την δεύτερη?  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να υποδεχόμαστε το θρυλικό γκρουπ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο reworks, επειτα από 26 χρόνια και πάλι στην Θεσσαλονίκη σε μια συναυλία που θα γραφτεί στην ιστορία.

 

info
Reworks 21 Σεπτεμβρίου 2023
Κυβερνείο, Παλατάκι
Ώρες: 21:00-23:00
Εισιτήρια: reworks.gr

Συναυλίες - Φεστιβάλ