Οι Σινεφίλ Δευτέρες παρουσιάζουν το ποιητικό αμερικανικό αριστούργημα του Εμίρ Κουστουρίτσα «Arizona Dream» τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 21:00 στο cine Βακούρα.

Ο αγαπημένος βαλκάνιος σκηνοθέτης με το σουρεαλιστικό αυτό ονειρόδραμα καταρρίπτει το αμερικάνικο όνειρο και υμνεί τη ζωή. Με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Τζόνι Ντεπ, Φέι Νταναγουέι και Λίλι Τέιλορ και τo εμβληματικό soundtrack των Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Ιγκι Ποπ, το Arizona Dream κέρδισε την «Αργυρή Άρκτο» στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1993.

Arizona Dream | Γαλλία-ΗΠΑ, 1993 | έγχρωμη | διάρκεια 142’

Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα. Σενάριο: Ντέιβιντ Άτκινς, Εμίρ Κουστουρίτσα. Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζέρι Λιούις, Λίλι Τέιλορ, Βίνσεντ Γκάλο. Μουσική: Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ο Άξελ, ένας ονειροπόλος νεαρός, πηγαίνει στην Αριζόνα για να παραστεί στον γάμο του θείου του, Λίο. Αυτός τον πείθει να παραμείνει στην Αριζόνα και να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων. Η ζωή του Άλεξ θα αλλάξει όταν θα συνδεθεί με δύο παράξενες γυναίκες.

Η ταινία είναι μία προσφορά του 36ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ στους θεατές θα διανεμηθούν 14 αντίτυπα του βιβλίου για τον Εμίρ Κουστουρίτσα, που εξέδωσαν από κοινού η Π.Ε.Κ.Κ. και το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες: Cine Βακούρα 

 

info
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024
Cine Βακούρα, Ιωάννου Μιχαήλ 8

#WINTER 2024_ Ταινίες Cine News