Ο Ιούλιος έκανε την εμφάνισή του και η καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη μάς καλεί να διασκεδάσουμε, το διάστημα που δεν θα είμαστε σε κάποια εξωτική παραλία. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας δωρεάν εκδηλώσεις που τρέχουν στην πόλη για αυτήν την εβδομάδα (1-7/7) για να διευκολύνουμε το έργο σας.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Tango πλαισιωμένο από τις μαγεμένες στο αρχαιολογικό μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Archaeological museum of Thessaloniki και η Σελίδα TanGo Goes To Thessaloniki σάς προσκαλούν όλους σε μια ξεχωριστή βραδιά TanGo (Milonga En El Museo) στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου δίπλα στις «Μαγεμένες», τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Καλοκαιρινές, βραδινές εκδηλώσεις στο Mediterranean Cosmos

Από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου το Αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos μετατρέπεται στον πιο καλοκαιρινό προορισμό της πόλης για την οικογένεια, με διασκεδαστικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών!


Σινε «Θερμαΐς» 2019 – πρόγραμμα θερινού κινηματογράφου

Ο Θερινός Κινηματογράφος Θερμαΐς της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) μάς προσκαλεί και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουμε ποιοτικές ταινίες με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Και φέτος μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένες ταινίες κάτω από τα αστέρια στον φιλόξενο χώρο του Σινέ Θερμαΐς από την 1η έως τις 31 Ιουλίου και από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Πρόγραμμα: 
Πέμπτη 04/07, Ο Καραγκιόζης Χρυσοχόος


Καλοκαιρινές Τρίτες στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παραμένει κοντά στους μικρούς μας φίλους και στη διάρκεια του καλοκαιριού, με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Ψηφοθέτες και Ζωγράφοι στο Βυζάντιο, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις Τρίτες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Στο κάθε πρόγραμμα θα συμμετέχουν 5 – 8 παιδιά που θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας.


99 Hours on View Photography Exhibition 2019 Stereosis

Για δέκατη πέμπτη χρονιά το φωτογραφικό κέντρο Stereosis σας προσκαλεί στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τον διακριτικό τίτλο “Stereosis 99 hours On View” και παρουσιάζει ως κεντρικό της άξονα τη δουλειά 90 νέων φωτογράφων της πόλης.

Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο σημείο της νέας παραλίας “ Ο Κήπος του απογευματινού ήλιου”, ενώ κατά την διάρκεια των 99 ωρών την έκθεση θα συνοδεύουν παράλληλες δράσεις.