Τα ηλεκτρικά λεωφορεία και η απαραίτητη προετοιμασία βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΑΣΘ με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, «η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται μεθοδικά να υποδεχθεί τους επόμενους μήνες τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία!».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ως οικοδεσπότης, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κωνσταντινος Ταγγίρης, σημείωσε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη προετοιμάσει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που αφορούν τα έργα κατασκευής σταθμών φόρτισης στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού, στον Φοίνικα και στη Σταυρούπολη.

Ο κ. Ξιφαράς, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, επισήμανε ότι αποτελεί ισχυρή προτεραιότητα του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και της κυβέρνησης το πέρασμα των αστικών συγκοινωνιών της χώρας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες που «τρέχουν».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ.κ. Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας, αντίστοιχα, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα τα οποία αφορούν στην αναδιάρθρωση των δρομολογίων, καθώς και θέματα του νέου συγκοινωνιακού σχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη.