Ανακαλύψαμε πάρκα, αναψυκτήρια, στέκια και σημεία που θα απολαύσετε το καλοκαίρι στην πόλη. Τα Πλατανιάκια στο Πανόραμα είναι ένα σημείο στο οποίο η φύση αποκαλύπτει το μεγαλείο της. Πανύψηλα αιωνόβια δέντρα και ένας υδροβιότοπος που θα σας μαγέψει.

Μαρία Κατσαβουνίδου

Λίγο μετά το Πανόραμα, με κατεύθυνση προς Χορτιάτη θα δείτε τις ταμπέλες που σας οδηγούν σε αυτή την φυσική όαση δροσιάς. Πέρα από το Πλατανόδασος, διαθέτει εστιατόριο- αναψυκτήριο το οποίο ανακαινίστηκε φέτος (2018), χώρο για πικνικ μέσα στο δάσος, μικρό ζωολογικό κήπο, παιδική χαρά.

Φωτογρφία: Χριστίνα Σαραφιανού

Μια απολαυστική βόλτα στη φύση

H βόλτα ξεκινά από τη μεγάλη λίμνη όπου μπορείτε να ταΐσετε τις χήνες και τις πάπιες. Στη συνέχεια, κατευθυνόμενοι στα αριστερά, θα συναντήσετε το ζωολογικό κήπο με τα ελάφια, τα κουνέλια, τα κατσικάκια, τα πτηνά. Συνεχίζοντας το μονοπάτι θα βρεθείτε σε ένα ξέφωτο όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και τα παιδιά να παίξουν στην μεγάλη χωμάτινη αλάνα. Λίγα βήματα πιο εκεί είναι η ανακαινισμένη παιδική χαρά και αμέσως μετά βρίσκεστε στο χώρο του εστιατορίου-αναψυκτηρίου.

Μια ολοκληρωμένη έξοδος για φαγητό και καφέ

Από καφέδες, παγωτά και snack μέχρι πλήρες μενού, θα χορτάσετε μέσα στη δροσιά της φύσης ή τους χειμερινούς μήνες στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Οργανώστε πεζοπορία στη φύση

Στη δεξιά μεριά ξεκινά ένα δάσος με μονοπάτια, ποταμάκι και ξέφωτα με στα οποία μπορείτε να οργανώσετε κάποιο πικ νικ, ενώ μπορείτε να ρωτήσετε για το μονοπάτι που σας βγάζει μέχρι το φράγμα της Θέρμης, αν έχετε διάθεση για πεζοπορία μέσα στη φύση. Πρόκειται για το Ρέμα Βαθύλακου, στα όρια των Δήμων Πανοράματος και Θέρμης, έναν άγνωστο σε πολλούς βιότοπο με μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα οικοτουριστική διαδρομή μήκους 9,3 χλμ

 

Μια όμορφη απόδραση, λίγα μόνο λεπτά από το κέντρο της πόλης.