Ανακαλύψαμε πάρκα, αναψυκτήρια, στέκια και σημεία που θα απολαύσετε το καλοκαίρι στην πόλη με μια πορτοκαλάδα στο χέρι!

Τόσο κοντά αλλά ταυτόχρονα τόσο «μακριά» από το κέντρο, στη Λεωφόρο Στρατού, σε περιμένει μία ανάσα πράσινου, εύκολα προσβάσιμη και με τις αστικές συγκοινωνίες. Σε αυτό τον μικρό παράδεισο θα συναντήσεις από δέντρα, φυτά και συντριβάνια μέχρι λίμνες με χελώνες και άλλα μικρά ζωάκια καθώς και παιδική χαρά. Ενδείκνυται για περιπλάνηση στα πράσινα λοφάκια του και χαλαρές στιγμές με τα παιδιά. Η βόλτα μπορεί να συνδυαστεί με έναν καφέ ή χαλαρό σνακ στο ανανεωμένο αναψυκτήριο που υπάρχει στο χώρο.

Κάθε χρόνο, δίνουμε εκεί ραντεβού για την τριήμερη Γιορτή Μελιού, όπου στους επισκέπτες της διοργάνωσης προσφέρονται γιαούρτι και λουκουμάδες με μέλι και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια φιλοξενούσε και την Ανθοέκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά ύστερα από αίτηση των ανθοπαραγωγών για τη λειτουργία της και την Γιορτή της Μητέρας (8-9 Μαίου), κάτι που έβρισκε αντίθετη την αντιδημαρχία Πρασίνου, μεταφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επίσης, φέτος τον Ιούνιο φιλοξένησε την 6η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης όπου παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες συναντιόνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. Στην γιορτή πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης. 

Πρέπει να σου πούμε , επίσης, ότι η ονομασία του δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας χρησίμευε ως πεδίο ασκήσεων του διπλανού στρατώνα. Στο συγκεκριμένο χώρο, επίσης, λειτούργησε από το 1926 μέχρι τον πόλεμο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εάν ακούσεις κάποιον να το ονομάζει και πάρκο της Σοφίας Βέμπο, μην σου φανεί περίεργο καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρεται σ’ αυτό με αυτή την ονομασία λόγω της προτομής της Σοφίας Βέμπο, του Θεοχάρη Χατζηβασιλειάδη (1997) που υπάρχει στο χώρο.