Όλοι τον ξέρουμε, πολλοί έχουμε φωτογραφηθεί μαζί του, εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά όποιον τον συναντήσει. Μιλάμε, φυσικά, για τον Πειρατή της Θεσσαλονίκης που σαλπάρει καθημερινά με το κοινό και τους τουρίστες της πόλης στο γνωστό πλωτό καραβάκι- καφέ της νέας Παραλίας. Εδώ και λίγο καιρό ο αγαπημένος αυτός χαρακτήρας για μικρούς και μεγάλους, μπήκε σε νέες περιπέτειες. Αφού εξερεύνησε τους θησαυρούς της θάλασσας, συνεχίζει να κατακτά και τη στεριά.

Η πραγματικότητα είναι ότι μόλις αποκτήσαμε έναν νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στον χάρτη της εναλλακτικής τουριστικής προβολής της χώρας μας. Ο Πειρατής, με τη χαρακτηριστική φωνή και την επιβλητική παρουσία, επισκέπτεται χώρους και αφηγείται ιστορίες που τραβούν την προσοχή του κοινού. Το σημαντικό είναι ότι τα βίντεο, εκτός του ότι είναι καλογυρισμένα, έχουν και αγγλικούς υπότιτλους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν το γύρο του κόσμου. Η επιβλητική μουσική συμβάλλει στο να γίνονται οι online αυτές ταξιδιωτικές εκπομπές ακόμη πιο σαγηνευτικές.

Συνομιλήσαμε με τον Πειρατή της Θεσσαλονίκης για την ιδέα πίσω από αυτά τα όμορφα οδοιπορικά. Όπως μας εξήγησε, η ιδέα ήρθε εντελώς αυθόρμητα και με την βοήθεια φίλων που πίστεψαν στο εγχείρημα, άρχισε να υλοποιείται. Αυτή τη στιγμή συνεργάζονται στο Περατολόγιο ο παραγωγός εικόνας – σκηνοθέτης Θοδωρής Αδάμος, η μεταφράστρια Θεοδώρα Ζαβαλιάνη, ο μουσικοσυνθέτης και παραγωγός από την Ξάνθη Γιώργος Λαζαρίδης με πρωτότυπη μουσική, ενώ για τα γραφιστικά συμβάλλει ο Θεσσαλονικιός γραφίστας που ζει στη Λεμεσό, Σταύρος Συνάπαλος.

Μέχρι στιγμής μας έχει ξεναγήσει σε ιστορικές γειτονιές και μνημεία, όπως τις κατακόμβες Αγ. Δημητρίου, το Μουσείο Βαλκανικού Πολέμου, το Τσινάρι και τα Λαδάδικα αλλά και πολλά ακόμη σημεία που μπορείτε να εξερευνήσετε κάνοντας subscribe στο κανάλι του στο youtube. Ένα Πειρατολόγιο ανεβαίνει στο ομώνυμο κανάλι κάθε εβδομάδα και ο Πειρατής μας υπόσχεται ότι οι επόμενες περιπέτειες θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκπομπές μαζί με τα παιδιά σας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για αξιόλογους «θησαυρούς» της χώρας με ένα άκρως συναρπαστικό τρόπο από τον αγαπημένο ήρωα.

Credits: Πειρατολόγιο – Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου /// Piratologio – Maritime Museum of Litochoro
Σενάριο-Παρουσίαση: Παναγιώτης Γεωργίου
Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Θοδωρής Αδάμος
Μουσική Επένδυση: George Lazaridis
Μετάφραση: Θεοδώρα Ζαβαλιάνη

Ακολουθήστε το Πειρατολόγιο:

youtube
Instagram
Email: [email protected]