Μετά τις μαγικές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Βαλκανικής Πλατείας 2021», τα ανοιχτά Δημοτικά Θέατρα Συκεών και Νεάπολης θα πλημμυρίσουν και πάλι με ήχους και φωνές αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως και με ήχους και ρυθμούς διαφορετικών ειδών μουσικών ρευμάτων.

Η πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες συναυλίες θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη). Πρωταγωνιστές επί σκηνής οι FUNDRACAR με ειδικούς προσκεκλημένους τους Mitsos (Skaribas), Gountanos (Baildsa) και Varela (Bailemos) σε μια LIVE in Salonica συναυλία, ερχόμενοι από την Αθήνα με νέα μουσικά κομμάτια στις αποσκευές τους.

Οι Fundracar, αυτή η μοναδική μουσική κολεκτίβα, της οποίας η μουσική δεν μπορεί να καταταχθεί σε ένα είδος μουσικής, έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό.
Γιατί οι Fundracar παίζουν και Reggae, αλλά παίζουν και Punk. Παίζουν και Rock, αλλά παίζουν και Funk. Παίζουν με ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο, αλλά παίζουν και με ηλεκτρονικά Synths και Human Beatbox. Κι όλα αυτά, ενδεδυμένα με στίχο απρόσμενο και ανατρεπτικό.

 

JUKEBOX και Νίκος Πορτοκάλογλου

«Χωρούν» άραγε σε ένα playlist το «KnockinOn Heavens Door», το «Dancing Queen», «Το κορίτσι του Μάη», η «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη», το «Let It Be», το «Πάνω απ’ τα σύννεφα», το «Should I Stay Or Should I Go», το «Πόσο σε θέλω», το «Δεν θέλω», το «Wish You Were Here», το «Μην το πεις πουθενά», η «Σκόνη», «Ο ταχυδρόμος» «Θάλασσά μου σκοτεινή»;

Την απάντηση, που είναι βεβαίως καταφατική, θα δοθεί λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα της Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» όπου θα παρουσιαστεί μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Πρωταγωνιστές ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι «Μπλε» και ο Στάθης Δρογώσης και μια πλειάδα άλλων καλλιτεχνών, που όλοι μαζί γίνονται μία παρέα και παρουσιάζουν ένα εξωστρεφές κι εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα, με πολλή μουσικότητα υψηλής αισθητικής, όπου -εκτός των άλλων- παίζονται και διασκευές σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών σε παλιά επιτυχημένα τραγούδια που τους έχουν σημαδέψει δίνοντας έτσι ενέργεια σε ένα… «ζωντανό» JUKEBOX επί σκηνής με τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν.