Ο ανατρεπτικός Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ επιστρέφει στην Αθήνα και ξαναταράζει τα νερά με την παρουσίαση των βιβλίων του «Είμ’ ένα λάθος» και «Νυχτολόγιο».

Ο λόγος

Ο Γιαν Φαμπρ θα παρευρεθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, την Τετάρτη 9/11 στις 7μ.μ, για να παρουσιάσει και θα συζητήσει για τα δύο του νέα βιβλία «Είμ’ ένα λάθος» και «Νυχτολόγιο».

Το πρώτο περιλαμβάνει τα κείμενα-θεατρικούς μονολόγους που έγραψε για την περφόρμανς «Όρος Όλυμπος». Πρόκειται για κείμενα που δύσκολα εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο είδος και που μπορεί σε πρώτη ματιά να φλερτάρουν με την ποίηση, βασίζονται όμως στην 30ετή εμπειρία του καλλιτέχνη στο θέατρο.

Στο δεύτερο βιβλίο, το «Νυχτολόγιο», περιγράφονται οι αμφιβολίες που συνοδεύουν την καλλιτεχνική δημιουργία. Το «Νυχτολόγιο» είναι ένα πραγματικό καλλιτεχνικό ημερολόγιο, που ρίχνει μοναδικό φως στον τρόπο με τον οποίο ο Φαμπρ ανακάλυψε τον εαυτό του.

Θα μιλήσουν γι’ αυτόν!

Προλογίζει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, Ιστορικός τέχνης και μιλούν οι Μαργαρίτα Μπονάτσου (Μεταφράστρια), Σωζήτα Γκουντούνα (Δρ. θεωρίας της τέχνης και της περφόρμανς). Συντονίζει η Μάρω Γερμανού, Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Φιντέλ Ταλαμπούκας και Αγγελική Τόμπρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.