Καθώς ο μήνας ξεκίνησε με τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, το πρόγραμμα Φεβρουαρίου του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν την εμπειρία του αμπελώνα. Περίπατοι μέσα στα αμπέλια στο εντυπωσιακό Γιαννακοχώρι εξερευνώντας την ιστορία του αλλά και τη σημαντική δουλειά που γίνεται εκεί κάθε μέρα για δεκαετίες, μαθήματα της τεχνικής του κλαδέματος που γίνεται αυτή την εποχή, ακόμη και μαγείρεμα… έξω απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό wine brunch με φυσαλλίδες δίπλα στα κλήματα του Ξινόμαυρου. Η ατζέντα εκδηλώσεων συμπληρώνεται με οργανωμένες ξεναγήσεις στον χώρο του οινοποιείου, αλλά και γαστρονομικές απολαύσεις με ειδικά μενού που επιμελείται η Chef του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, Κυριακή Φωτοπούλου.

 

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 – « Γεύσεις με Ξινόμαυρα »

5 πιάτα – 5 ετικέτες Ξινόμαυρου του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από το Αμύνταιο και τη Νάουσα προσφέρουν γαστρονομικά ταιριάσματα που αναδεικνύουν τη δυναμική της κορυφαίας ερυθρής ποικιλίας της Βόρειας Ελλάδας.

Τα Ξινόμαυρα της λίστας: ΑΚΑΚΙΕΣ Sparkling (ροζέ αφρώδες), L’ ESPRIT DU LAC (ροζέ), ΝΑΟΥΣΣΑ Cuvée Villages και ΡΑΜΝΙΣΤΑ (ερυθρά), και επιδόρπιος ερυθρός για το τέλος.

  • Ωράριο 11:00-18:00 (last call κουζίνας 16:30)
  • Τιμή: 50.00 € / άτομο

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024  – « Wine Brunch »

Μαγειρεύουμε… έξω, δίπλα στα αμπέλια μας, ετοιμάζοντας δύο νοστιμότατα πιάτα. Και επειδή το brunch ζητάει φυσαλλίδες, τα σερβίρουμε μαζί με ένα ποτήρι ροζέ ΑΚΑΚΙΕΣ Sparkling.

  • Ωράριο: 11:00-13:30
  • Τιμή: 20.00 € / άτομο
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 – « Valentine’s Day »

Κόκκινο το χρώμα της αγάπης, ερυθρές και οι δυο επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την κουζίνα μας, δημιουργώντας δύο πιάτα ημέρας για.. perfect pairing! Αφήνουμε σε εσάς την τελική επιλογή.

  • Ωράριο: 11:00-16:30
  • Τιμή: Βάση τιμοκαταλόγου (à la carte)

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 – « Περίπατος στον Αμπελώνα »

Ξενάγηση στον αμπελώνα του Κτήματος και περιγραφή της τεχνικής του κλαδέματος.

  • Ωράριο: 11:00-18:00
  • Ελεύθερη συμμετοχή

 

*Αναλυτικά το μενού «Γεύσεις με Ξινόμαυρα» καθώς και όλα τα πακέτα γευσιγνωσίας στο www.kiryianni.gr