«Η γη δεν είναι απλώς μια σκηνή για να αναπαραστήσουμε την ανθρώπινη ιστορία μας γιατί η ίδια η γη είναι πρωταγωνιστής και είναι πολύ ζωντανή. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια μυθοπλασία αλλά μία πραγματικότητα».
Akram Khan

Jungle Book reimagined, από το ομώνυμο βιβλίο του Κίπλινγκ, αφορά σε όλη την οικογένεια.

Οι περιπέτειες του Μόγλη μεταφέρονται στον 21ο αιώνα. Σε αυτήν την καινούργια ματιά του Βιβλίου της Ζούγκλας, ο εμβληματικός Άκραμ Καν χορογραφεί την κραυγή μιας αγανακτισμένης φύσης και ενός πλανήτη που πνέει τα λοίσθια.
Φιλόδοξη και θεαματική η νέα δημιουργία του Άκραμ Καν Jungle Book Reimagined βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (Το Βιβλίο της Ζούγκλας).
Με την αίσθηση του επείγοντος, ο εμβληματικός χορογράφος δημιουργεί ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, όπου η ανησυχία για τη συνεχόμενη καταστροφή του πλανήτη του οικοσυστήματος και των φυσικών πόρων οφείλει να αποτελεί καίρια πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα.
Με την χρήση του animation η σκηνή μετατρέπεται σε ένα κόσμο μαγικό, όπου οι χορευτές κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική και περιβαλλοντολογική κρίση ήταν και εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη.
«Και αφού τα παιδιά μας είναι αυτά που θα κληρονομήσουν τα λάθη μας, θέλω να μάθουν ότι η κλιματική και περιβαλλοντολογική κρίση ήταν και εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ μια πολιτισμική κρίση!».
Akram Khan

Κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών
Μία συμπαραγωγή των: Attiki Cultural Society Athens, Curve Leicester, Birmingham Hippodrome, Edinburgh International Festival, Esplanade – Theatres on the Bay Singapore, Festspielhaus St. Pölten, Internationaal Theater Amsterdam, Joan W. and Irving B. Harris Theater for Music and Dance – Chicago, Lincoln Center for the Performing Arts – New York, Maison de la Danse / Pôle européen de création – Lyon, National Arts Centre – Canada, New Vision Arts Festival – Hong Kong, Orsolina28, Pfalzbau Bühnen – Theater im Pfalzbau Ludwigshafen, Romaeuropa Festival, Sadler’s Wells London, Théâtre de la Ville – Paris, Teatros del Canal – Madrid

Akram Khan Σκηνοθεσία, Χορογραφία
Συνεργάτης σκηνοθεσίας/χορογραφίας Mavin Khoo
Κείμενο Tariq Jordan
Σύμβουλος δραματουργίας Sharon Clark
Σύνθεση Jocelyn Pook
Σχεδιασμός ήχου Gareth Fry
Σχεδιασμός φωτισμών Michael Hulls
Οπτικός σχεδιασμός σκηνής Miriam Buether
Καλλιτεχνική διεύθυνση, Animation Adam Smith (YeastCulture)
Παραγωγός, σχεδιασμός video Nick Hillel (YeastCulture)
Διεύθυνση προβών περιοδείας Nick Henshall, Andrew Pan, Angela Towler
Χορεύουν:
Lucia Chocarro, Tom Davis-Dunn, Harry Theadora Foster, Thomasin Gülgeç, Max Revell, Matthew Sandiford, Pui Yung Shum, Fukiko Takase, Holly Vallis, Vanessa Vince-Pang, Jan Mikaela Villanueva, Luke Watson

 

info
13 & 14 Σεπτεμβρίου 2023
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εισιτήρια: more.com