Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία του Τζάιλς Μίλτον, συγγραφέα του best seller Χαμένος Παράδεισος – Σμύρνη 1922.

 «Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στην ίδια κατεύθυνση. Ο τύπος πάγωσε το ίδιο δευτερόλεπτο που πέθανε. Λες και το σώμα του βυθίστηκε σε υγρό άζωτο. Έχεις δίκιο που είπες ότι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ τη στιγμή που τον ξεπακετάραμε. Θα έλεγε κανείς πως είναι υπερβολικά τέλειος…»

Όταν το κατεψυγμένο πτώμα του Φέρις Κλαρκ εντοπίζεται στους πάγους της Γροιλανδίας, ο ιατροδικαστής-αρχαιολόγος Τζακ Ρέιβεν καλείται να διερευνήσει την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή είναι καχύποπτος. Το πτώμα βρίσκεται σε απολύτως άριστη κατάσταση.

Καθώς ο Τζακ ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου των τελευταίων ωρών της ζωής του Φέρις Κλαρκ, αποκαλύπτει ένα σκοτεινό όσο και τρομερό μυστικό που χάνεται στα βάθη της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ταυτόχρονα, βρίσκεται ο ίδιος σε μια κούρσα απέναντι στον χρόνο.

Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, και μόνο ο Τζακ μπορεί να τερματίσει τη δράση του. Πρώτα, όμως, πρέπει να απαντήσει στον πλέον επίμονο γρίφο. Πώς πέθανε ο Φέρις Κλαρκ; Και πώς διατηρήθηκε το πτώμα του όλα αυτά τα χρόνια;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΪΛΣ ΜΙΛΤΟΝ
Ο Τζάιλς Μίλτον είναι συγγραφέας και ιστορικός. Τα βιβλία του έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία Wolfram – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο (2011), Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (2008) και Χαμένος Παράδεισος (2008), το οποίο αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης και έχει ξεπεράσει τα 25.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Το βιβλίο του Ρώσικη ρουλέτα (2014) αποτελεί ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για τις απαρχές των μυστικών υπηρεσιών.

Ο συγγραφέας έχει γράψει ακόμη τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του, Αλεξάντρα. Το παιδικό βιβλίο Πάρτι στον κήπο! κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας (2009).

Στο blog του o συγγραφέας δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση παράξενα και λιγότερο γνωστά ιστορικά γεγονότα (surviving-history.blogspot.com).

Ο Τζάιλς Μίλτον ζει στο νότιο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.