Το Wine Club THESSALONIKI’96 ξεκινά την 22η χρονιά λειτουργίας του και θα ασχοληθεί εκτός από τη διερεύνηση περιοχών, terroir, ποικιλιών και με ορισμένες δυσνόητες ή αμφιλεγόμενες εκφράσεις και έννοιες, όπως η επίδραση του εδάφους στον χαρακτήρα των κρασιών, ο ρόλος του ξύλινου βαρελιού, η ορυκτότητα/μεταλλικότητα.

Θέμα της πρώτης, για τη φετινή σεζόν, συνάντησής μας «Η δύναμη της γης: τύποι/σύσταση εδάφους & κρασί».

Το έδαφος του αμπελώνα είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών αλλά και την ποιότητα του σταφυλιών που παράγουν.

Κι αυτό γιατί το έδαφος είναι ο παράγοντας που καθορίζει το πως το φυτό απορροφά νερό και θρεπτικά συστατικά που του είναι απαραίτητα για την επιβίωσή του.

Βεβαίως, οι διαφορετικοί τύποι εδαφών έχουν διαφορετικές ποσότητες και συνθέσεις οργανικών υλών και ιχνοστοιχείων καθώς και διαφορετικές ικανότητες κατακράτησης νερού.

Αμμώδες. Ασβεστολιθικό. Αργιλώδες. Ηφαιστειακό.

Θα διερευνήσουμε την επίδραση του εδάφους στο αρωματικό και γευστικό προφίλ των κρασιών.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντίστοιχων αντιπροσωπευτικών κρασιών.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2017 – 2018 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο [email protected].

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, ξεκινά την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων