Το Museum of Illusions Thessaloniki άνοιξε τον Ιούνιο του 2021, στην καρδιά της πόλης στα Λαδάδικα και ήρθε να ταράξει τα νερά του entertainment!

To Museum of Illusions αποτελεί τον πιο καινοτόμο χώρο στον τομέα της βιωματικής ψυχαγωγίας, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες μέσα από τις 40 οπτικές και διαδραστικές ψευδαισθήσεις όπως «το δωμάτιο του απείρου», «το ανάποδο μετρό», «η ψευδαίσθηση της καρέκλας» και «τα ολογράμματα».

Το Museum of Illusions αποτελεί έναν εξαιρετικά ασφαλή προορισμό, προφέροντας μια αξέχαστη εκπαιδευτική και διασκεδαστική εμπειρία για όλες τις ηλικίες! Είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργήσετε καινούριες αναμνήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μέσα από οφθαλμαπάτες που εξιτάρουν τη φαντασία και υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία. Οι διαφορετικές οπτικές ψευδαισθήσεις διδάσκουν τους επισκέπτες πως η αντίληψη των πραγμάτων επηρεάζεται από τις επιστήμες, την όραση, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ταυτόχρονα, οι διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διασκεδάσουν και να βγάλουν πολλές φωτογραφίες… όπως έχει αποτυπωθεί ήδη σε αμέτρητες δημοσιεύσεις τους στα social media!

Απέναντι στην «λογική» και το «αναμενόμενο»!

Μιλήσαμε με την Νάντια Ροδίτη, Sales and Marketing Manager του Museum of Ιllusions, και πήραμε όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν για το νέο μουσείο της πόλης μας. Ενός μουσείου αλλιώτικου, διασκεδαστικού και πρωτότυπου:

Τι προσφέρει ένα Μουσείο… Ψευδαισθήσεων στην ζωή της πόλης; Γιατί το είχαμε ανάγκη;

Το Museum of Illusions, το Μουσείo των Ψευδαισθήσεων δηλαδή, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οπτικής και βιωματικής πρόκλησης έναντι στο «λογικό», το «ορθό» και το… «αναμενόμενο». Αποτελεί έναν ιδιαίτερα καινοτόμο χώρο στον τομέα της βιωματικής ψυχαγωγίας που βασίζεται στην διασκέδαση. Αλλά και την εκπαίδευση! Η Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα δραστήρια τον τελευταίο καιρό στο χώρο του πολιτισμού, προστίθεται στη λίστα με πόλεις όπως το Ορλάντο, το Ζάγκρεμπ, η Μαδρίτη και η Αθήνα που διαθέτουν το δικό τους Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Αν το είχαμε ανάγκη; Ποιος δεν έχει ανάγκη να ξεφύγει λίγο από την πολύβουη καθημερινότητα και να βυθιστεί σε έναν κόσμο που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!

Ορισμένες από τις ψευδαισθήσεις που προσφέρει το Μουσείο, μας είναι γνωστές από τον κινηματογράφο και την μικρή οθόνη. Οι επισκέπτες έρχονται ενήμεροι; Ξέρουν για την ψευδαίσθηση κι έρχονται να την δοκιμάσουν; Ή την βλέπουν να εκτελείται μπροστά τους και μένουν άναυδοι με το αποτέλεσμα;

Είναι πολύ ενδιαφέρον πρέπει να ομολογήσω, το πόσες διαφορετικές αντιδράσεις μπορεί κανείς να παρατηρήσει στους επισκέπτες μας. Πράγματι, υπάρχουν κάποιοι που έρχονται «διαβασμένοι», είτε επειδή έχουν ακούσει από φίλους, είτε έχουν δει τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media. Είναι αλήθεια ότι σε κάποιες από τις ψευδαισθήσεις μας «παίρνει φωτιά το instagram»! Οι φωτογραφίες είναι σίγουρα διασκεδαστικές, αποτελούν όμως ένα μόνο κομμάτι της εμπειρίας. Εντυπωσιακό πάντως, είναι πως έχουμε επισκέπτες που έρχονται ξανά και ξανά για να βιώσουν μια ψευδαίσθηση, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά!

Υπάρχουν πράγματι κάποιες ψευδαισθήσεις που ενδεχομένως παραπέμπουν σε γνωστές στιγμές του κινηματογράφου, όπως για παράδειγμα το δωμάτιο με τα διαφορετικά ύψη και τα μεγέθη, η πρόθεσή μας εντούτοις είναι να μην υπάρχει σαφής αναφορά σε συγκεκριμένη ταινία, αλλά μόνο ατελείωτη έμπνευση από όλο το φάσμα των τεχνών και των επιστημών!

Ένα Μουσείο Ψευδαισθήσεων, είναι μια ολοκληρωτικά διαφορετική επιλογή για να διαθέσεις τον χρόνο σου στην πόλη. Είναι μια μορφή… ψυχοθεραπείας; Αλλαγής της διάθεσης των καιρών μας;

Μπορεί η λέξη «μουσείο» να είναι συχνά συνδεδεμένη με μία μονοδιάστατη, διδακτική εμπειρία. Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων της Θεσσαλονίκης ήρθε να επαναπροσδιορίσει την έννοια της επίσκεψης σε μουσείο, προσφέροντας την απόλυτη βιωματική ψυχαγωγία. Το Museum of Illusions, ειδικά της Θεσσαλονίκης είναι ένα project που υλοποιήθηκε με πολλή όρεξη, πολλή αγάπη και πίστη. Και ειλικρινά, κρίνοντας από την αλληλεπίδραση που υπάρχει με τους επισκέπτες μας, πιστεύουμε ότι τα έχουμε καταφέρει. Η επιτυχία του μουσείου επιβεβαιώνεται την στιγμή της επίσκεψης! Ο κόσμος τα ξεχνάει όλα! Δραπετεύει! Αν όχι ψυχοθεραπεία λοιπόν, σίγουρα απόδραση, απόδραση από την ρουτίνα και την καθημερινότητα που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Ποια είναι η γλυκύτερη, η ομορφότερη, η αντίδραση που σου έμεινε χαραγμένη από επισκέπτη του Μουσείου;

Το μουσείο το επισκέπτονται καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών. Ωστόσο, οι πιο έντονες και συγκινητικές αντιδράσεις προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα παιδιά. Με ιδιαίτερη συγκίνηση λάβαμε πριν από λίγες ημέρες μήνυμα από μια μητέρα που ένιωσε την ανάγκη να μας ευχαριστήσει μετά την επίσκεψη που έκανε στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων με το γιο της, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Έδωσε έμφαση στο ιδιαίτερα ζεστό κλίμα καθώς και την προθυμία και εξυπηρέτηση του προσωπικού, κάτι που όπως είπε συναντά κανείς σπάνια στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Αφουγκραζόμαστε με πολλή προσοχή τα μηνύματα που δεχόμαστε. Η συγκεκριμένη επικοινωνία πυροδότησε για εμάς μία ολόκληρη παλέτα ιδεών για την οργάνωση αντίστοιχων δράσεων!

Πόση ανάγκη έχουμε να εντάξουμε το παιχνίδι, την αίσθηση της διασκέδασης και σε μεγαλύτερες ηλικίες; Σε οικογένειες και μέλη τους;

Φλερτάροντας με μια φράση-κλισέ, η οποία θεωρώ ταιριάζει γάντι στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, θα έλεγα πως όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας και οφείλουμε να του δίνουμε χώρο και να το διασκεδάζουμε. Η εμπειρία στο Museum of Illusions είναι πολυδιάστατη: βιωματική, οπτική και ψυχαγωγική, άρα εξ ορισμού δεν έχει όριο στην ηλικία. Αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όλους, όπου μέσα από τις ψευδαισθήσεις θα επωφεληθούμε, μαθαίνοντας, αλληλεπιδρώντας και φυσικά διασκεδάζοντας. Αυτή η «παιχνιδιάρικη» εμπειρία έχει κλέψει τις καρδιές των επισκεπτών της πόλης!

Ασφάλεια και Μέτρα Ασφάλειας

Τα μουσεία έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και έχουν λάβει όλα μέτρα ασφαλείας. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν online το εισιτήριο τους, επιλέγοντας την ημέρα και ώρα επίσκεψης και αποφεύγοντας την αναμονή και τον συγχρωτισμό, εντός και εκτός του μουσείου.

Museum of Illusions Thessaloniki

Διεύθυνση: Δόξης 5, 54625, Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2312314250
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο:  www.museumofillusions.gr/thessaloniki

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. (Τελευταία είσοδος στις 20:00 μ.μ.)
Σάββατο: 10:00 π.μ. – 21:00 μ.μ.
Κυριακή: 10:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος (16 – 64): 9€
Παιδιά (4 – 15 ετών): 6€
Βρέφη (0 – 3): Δωρεάν είσοδος
Οικογενειακό εισιτήριο: 27€ /αφορά 2 ενήλικες και μέχρι 2 παιδιά

Εορταστικό Ωράριο Λειτουργίας

Από 22 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου καθημερινές και Σαββατοκύριακα από 10:00 έως και 22:00 (τελευταία είσοδος 21:00)
24 Δεκεμβρίου 10:00 έως και 18:00 (τελευταία είσοδος 15:00)
25 Δεκεμβρίου 11:00 έως και 21:00
31 Δεκεμβρίου 10:00 έως και 18:00
1 Ιανουαρίου 12:00 έως και 22:00