Ιδιοκτήτης μπαρ στη Βρετανία έκανε αίτηση για να αναγνωριστεί η επιχείρησή του ως εκκλησία, προκειμένου να παρακάμψει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Το «400 Rabbits» στο Νότινγκαμ είναι ένα μπαρ με έμπνευση από τους Αζτέκους. Το όνομά του είναι μια αναφορά στο Centzon Tōtōchtin, μια ομάδα «θεϊκών» λαγών που συναντιούνταν και έπιναν, σύμφωνα με τη μυθολογία των Αζτέκων.

Τώρα ο Τζέιμς Άσπελ, ο ιδιοκτήτης, το μετονόμασε σε «Church of 400 Rabbits» και έκανε αίτηση προκειμένου να αναγνωριστεί ως χώρος λατρείας. Μια προσπάθεια να βρει ένα «παραθυράκι» στους νέους περιορισμούς που υιοθέτησε η Βρετανία, μετά την έξοδο από το δεύτερο lockdown, με ζώνες κινδύνου.

Το Νότινγκαμ είναι στην υψηλότερη ζώνη- την 3- κάτι που σημαίνει ότι τα καταστήματα εστίασης μπορούν να προσφέρουν μόνο delivery και takeaway υπηρεσίες. Όμως, σε χώρους λατρείας επιτρέπεται να πάνε άνθρωποι από το ίδιο νοικοκυριό ή το ίδιο περιβάλλον.

Ο Άσπελ δεν περιμένει ότι θα εγκριθεί η αίτησή του, αλλά εξηγεί ότι πρόκειται για μία χιουμοριστική προσπάθεια να «στραφεί η προσοχή στο γελοίο νέο σύστημα της κυβέρνησης και στο πόσο αντικρουόμενοι είναι οι κανόνες».

Στο μεταξύ, το μπαρ- εκκλησία αναζητά «πιστούς» από την ιστοσελίδα του. Όποιος θέλει μπορεί να γίνει δωρεάν μέλος του «ποιμνίου»- με πιστοποιητικό- και θα λάβει πρόσκληση για τον «εκκλησιασμό» αν η «εντελώς γελοία αίτησή μας εγκριθεί», σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Δίνοντας 10 λίρες ο ενδιαφερόμενος αναβαθμίζεται σε «αιδεσιμότατο των ενάρετων λαγών», με δώρο ένα T-Shirt ως «ράσο».

Ήδη πολλοί έχουν ενδιαφερθεί και γίνονται μέλη, ακόμη και άνθρωποι από το Καζακστάν ή τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους στο Νότινγκαμ.

Πηγή: cnn.gr