Σε λίγες μέρες ο 9ος όροφος του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί για έναν ολόκληρο μήνα για πρώτη φορά σε ένα Μουσείο με δύο συλλογές έργων.

Στην πρώτη, οι ασθενείς θα μπορούν να φορέσουν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) να ξεναγηθούν εικονικά στον πλούτο επιλεγμένων φωτογραφιών από το MOMus (έναν από τους σημαντικότερους μουσειακούς φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας), ενώ στη δεύτερη θα μπορούν να παρακολουθήσουν 10 επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική συνεπιμέλεια της δράσης «Αrt Break» και από ανεξάρτητους παραγωγούς της Ευρώπης. Ταινίες που «δένουν» με τις φωτογραφίες του ΜΟΜus, αλλά και με τον χώρο της δράσης, την αρχιτεκτονική του, και την θέα της Θεσσαλονίκης από τα παράθυρα του 9ου ορόφου.
Μία αφήγηση με αρχή, μέση και τέλος, ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τη μνήμη και τη φαντασία, στην πόλη και στην ύπαιθρο, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, στο παρόν, αλλά και στο υποσυνείδητο. Μία απόδραση. Και μία ανάσα. Σε ένα περιβάλλον που κάθε μία έχει τη δική της σημασία.
Φωτογραφία: Άρια Μπουσουλέγκα