Λιάνα Παττίχη – Αλυσοδεμένο
Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στοχεύει στην παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design. Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας προς την κατεύθυνση εκείνων που μπορούμε να αγγίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε, υποστηρίζοντας μια σειρά ολοκληρωμένων ασκήσεων αισθητικής και τέχνης, περιεχομένου και φόρμας.

Η Λιάνα Παττίχη γεννήθηκε στη Κύπρο και ζει στο Λονδίνο από το 1980. Αφού αρχικά εκπαιδεύτηκε σαν Σχεδιάστρια Εσωτερικών Χώρων, παρακολούθησε Σχεδιασμό Κοσμήματος στο Πανεπιστήμιο του Middlesex. Ξεπερνώντας τα όρια του τι μπορεί να επιτευχθεί με το σμάλτο σαν υλικό, η Λιάνα Παττίχη έχει αναπτύξει μία προσωπική καινοτόμο τεχνική εφαρμογής του σμάλτου σε κινούμενη βάση όπως η αλυσίδα.
H δουλειά της περιλαμβάνει κυρίως καρφίτσες και περιδέραια φτιαγμένα από ασημένιες ή χρυσές αλυσίδες, ή από αλυσίδες στερεωμένες σε πλέγμα χαλκού, που στη συνέχεια επικαλύπτονται με σμάλτο. Με την τεχνική αυτή οι δημιουργίες της δεν μπορούν να προσχεδιαστούν, προσδίδοντας στη δουλειά της μοναδικό χαρακτήρα.
Η έκθεση με τίτλο «Αλυσοδεμένο» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, που συνδέει τα κοσμήματα της Λιάνας Παττίχη με τα γραμμικά περιγράμματα των Παραδοσιακών Ελληνικών ενδυμασιών.

Διάρκεια έκθεσης :25 Απριλίου-27 Μαΐου 2012
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Τηλ:210 3453111
Ώρες Λειτουργίας Τέταρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά