Τα μοναστηριακά τραπέζια είναι μεγάλες ξύλινες τάβλες με rustic αισθητική και επιβλητική παρουσία στο χώρο. Είναι βαριά έπιπλα εμπνευσμένα από την εποχή του Μεσαίωνα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούν να πλαισιώσουν έναν μοντέρνο χώρο.

Το ξύλο πάντα προσδίδει μια luxurious αισθητική και μια πλούσια φινέτσα. Σε πολλά καταστήματα εστίασης συναντούμε μοναστηριακά τραπέζια, τα οποία δίνουν μια rustic νότα στην ατμόσφαιρα και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο.

Ας δούμε, όμως, μερικές προτάσεις, όπου τα μοναστηριακά τραπέζια μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική και να γίνουν το σήμα κατατεθέν ενός καταστήματος εστίασης.

Μοναστηριακά τραπέζια σε minimal και urban χώρους

Πολλά καταστήματα που σερβίρουν πρωινό, brunch και μικρά σνακ με καφέ ή τσάι, επιλέγουν minimal διακόσμηση ή πιο urban στοιχεία. Και οι δύο είναι πολύ σύγχρονες επιλογές interior design, ειδικά για χώρους με νεανικό κοινό.

Ένα μοναστηριακό τραπέζι θα μπορούσε να πλαισιώσει άψογα έναν μινιμαλιστικό χώρο, δίνοντάς του ένα rustic στοιχείο που θα κυριαρχεί. Τοποθετώντας ένα βαρύ ξύλινο έπιπλο στο κέντρο του καταστήματος, δε χρειάζεται να επενδύσετε πολλά χρήματα σε επιπρόσθετη διακόσμηση.

Ο υπόλοιπος χώρος μπορεί να κρατηθεί ελεύθερος από διακοσμητικά στοιχεία και χρώματα. Ένα λευκό ή ανοιχτό γκρι στον τοίχο, λίγες καρέκλες και μερικά φυτά είναι αρκετά, για να απολαύσει κάποιος τον πρωινό του καφέ με minimal ή urban διάθεση.

Μοναστηριακά τραπέζια σε μπυραρίες

Οι παραδοσιακές μπυραρίες και οι pub είναι πολύ συχνά διακοσμημένες με ξύλο, ενώ κυριαρχεί ο χαμηλός φωτισμός. Το ξύλο τους δίνει αυτόν τον παραδοσιακό χαρακτήρα που όλοι αγαπάμε στις μπυραρίες. Με ένα ή περισσότερα τραπέζια μοναστηριακού τύπου, μπορείτε να διαμορφώσετε μια μπυραρία στο ύφος των παραδοσιακών ιρλανδικών pub.

Προτιμήστε μοναστηριακά τραπέζια σε σκούρες αποχρώσεις, και συμπληρώστε με ένα βαθύ πράσινο στα υπόλοιπα έπιπλα. Οι θαμώνες θα μπορούν να απολαύσουν τη μπύρα τους μέσα σε μια ατμόσφαιρα φιλική, που μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα μικρές και μεγάλες παρέες.

Μοναστηριακά τραπέζια σε ταβέρνες και εστιατόρια

Τέλος, τα μοναστηριακά τραπέζια είναι μια υπέροχη πρόταση επίπλωσης καλών εστιατορίων και παραδοσιακών ταβερνών. Προσφέρουν μια δυναμική αισθητική που κάνει ένα κατάστημα εστίασης να ξεχωρίσει με την πρώτη ματιά. Είναι μια επένδυση ζωής, αφού το ξύλο είναι πολύ ανθεκτικό στο βάρος και το χρόνο.

Επίσης, τα μοναστηριακά τραπέζια όπως είπαμε, είναι εμπνευσμένα από δείπνα του Μεσαίωνα. Συνεπώς, είναι σχεδιασμένα να εξυπηρετούν πολλούς συνδαιτυμόνες ταυτόχρονα. Άρα, ενδείκνυνται για εκδηλώσεις και δεξιώσεις, πράγμα που τα καθιστά ευέλικτη επιλογή και για μεγαλύτερους χώρους εστίασης, όπως αίθουσες ξενοδοχείων και σάλες δεξιώσεων.

Η Casa di Noce ειδικεύεται στην κατασκευή ξύλινων επίπλων και μοναστηριακών τραπεζιών από το 1957. Με σεβασμό στην αισθητική του χώρου σας, κατασκευάζει μοναδικά έπιπλα από ξύλο, προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε με το Casa di Noce και βρείτε φινετσάτες επιλογές ξύλινων επίπλων για το κατάστημα ή το χώρο σας.