Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο την οικογένεια και το παιδί. Τι σε ενέπνευσε να δημιουργήσεις το KIDOT Festival;

Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων που με κάποιον τρόπο συναντήθηκαν και γεννήθηκε η ιδέα για το KIDOT Festival. Ένας καφές με την φίλη μου, και μετέπειτα συνδημιουργό του φεστιβάλ, Αγάπη όπου μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας και τα όνειρά μας για ένα μεγάλο φεστιβάλ για την οικογένεια και το παιδί. Μια εργασία στο μεταπτυχιακό για ένα μάθημα event management. Και η Θεσσαλονίκη, η πόλη μου, όπου διέκρινα πως υπήρχε ένα κενό,
μια ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ που θα αντιμετώπιζε την οικογένεια και το παιδί ολιστικά.

Γιατί το KIDOT Festival ξεχωρίζει;

Το KIDOT Festival αντιμετωπίζει την οικογένεια και τα μέλη της ως σύνολο αλλά και ως μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι στις 2 μέρες που διαρκεί, τα παιδιά και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ που σημαίνει ότι έχει μια μεγάλη ποικιλία και ποσότητα δράσεων, συμμετέχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες, φορείς, ομάδες και εταιρίες αλλά και διαθέτει ένα πολύ μεγάλο κοινό, πέρσι είχαμε πάνω από 15.000 επισκέπτες. Και φυσικά, μια τέτοια διοργάνωση κρύβει από πίσω της πολύμηνη προετοιμασία, μια ομάδα που συνεργάζεται άψογα και επιδιώκει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι κάνουν το KIDOT Festival ξεχωριστό αλλά και αγαπητό στο κοινό.
Φέτος, στο KIDOT Festival 5, αναζητούμε την ευτυχία.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το concept;

Για μένα το φεστιβάλ είναι μια συλλογή ευτυχισμένων στιγμών. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε το φετινό μήνυμα του KIDOT Festival να είναι η αναζήτηση της ευτυχίας, ένα μήνυμα διαχρονικό που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα απλά πράγματα, όπως το να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας, μπορεί να είναι τα πιο σημαντικά. Η ευτυχία, είναι η βάση πάνω στην οποία κουμπώνουν η φιλοσοφία, οι αξίες και το όραμα του φεστιβάλ. Στόχος μας, φέτος αλλά και κάθε χρόνο, είναι να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανακαλύψουμε τρόπους να βρίσκουμε την ευτυχία στα μικρά πράγματα, σε ένα παιχνίδι, σε μία βόλτα, σε ένα παγωτό που θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας.

To KIDOT Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά. Τι διαφορετικό προσφέρει φέτος;

Οι επισκέπτες μας θα βρουν και φέτος όλα τα αγαπημένα τους μέρη και δραστηριότητες, ανανεωμένα και εμπλουτισμένα. Το market market market market, με προϊόντα και υπηρεσίες από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Ελλάδας, ακόμα περισσότερα βιωματικά workshops και διασκεδαστικά side events, ενώ επανασχεδιάσαμε τα  lounge areas και τα  food corners θέλοντας να αυξήσουμε τις επιλογές φαγητού και χαλάρωσης. Αλλαγές όμως υπάρχουν και στα playgrounds, τα οποία μεγάλωσαν και αυξήθηκαν σε αριθμό ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικών ηλικιών και δραστηριοτήτων.

Τι θα έλεγες σε έναν γονιό για να επισκεφτεί το KIDOT Festival 5;

Θα του έλεγα πώς το φεστιβάλ είναι μια υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια ευκαιρία να πατήσει pause στην ρουτίνα της καθημερινότητας και να περάσει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του, να γίνει ξανά παιδί! Το KIDOT Festival έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων ώστε τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά να περάσουν καλά μαζί αλλά και μεμονωμένα.

Τι επιφυλάσσει το KIDOT από εδώ και πέρα;

Η νέα εποχή του KIDOT επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση πολυθεματικών φεστιβάλ, events, online & offline projects για τα παιδιά και την οικογένεια και βέβαια την παροχή 360ο marketing υπηρεσιών στις εταιρίες που απευθύνονται στο παιδί και την οικογένεια.

Όπως μέχρι τώρα, έτσι και από δω και πέρα σας προσκαλούμε να ζήσουμε με χαρά αυτό το ταξίδι μαζί, μικροί και μεγάλοι! Stay tuned για τα ακόμα ομορφότερα, που έρχονται σύντομα!

Μάθετε περισσότερα για το KIDOT Festival 5 εδώ: https://rb.gy/giht5 και κλείστε εγκαίρως εισιτήρια στο Viva: rb.gy/w4szt