Οι Les Au Revoir είναι ιδιαίτερα γνωστοί στη Θεσσαλονίκη για το retro στιλ των τραγουδιών αλλά και των εμφανίσεών τους και τους έχουμε ακούσει ζωντανά σε δημοφιλείς χώρους. Η πρόσφατη συμμετοχή τους στο σχήμα του Αντώνη Ρέμου και του Χρήστου Δάντη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έδωσε την ευκαιρία σε ένα ευρύτερο κοινό να τους γνωρίσει καλύτερα. Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Retro’Clock» είναι το νέο βήμα στην πορεία τους και το παρουσιάζουν ζωντανά την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Shark Bar Restaurant σε full band εκδοχή. Λίγο πριν το sound check μιλήσαμε μαζί τους για την πρώτη αυτή δισκογραφική δουλειά και τα σχέδιά τους.

Μετά από τόσα live, singles αλλά και σημαντικές συνεργασίες, όπως την πρόσφατη με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Δάντη, ήρθε η ώρα του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ. Δώστε μας ένα στίγμα του τι πρόκειται να ακούσουμε.
Στο πρώτο μας άλμπουμ, “Retro’Clock”, το οποίο κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2017 από την Plus Rec, θα ακούσετε όλες τις διασκευές που έχουμε εκδώσει επίσημα μέχρι τώρα, από το “Θα ξανάρθεις” μέχρι το “Ήρθες Αργά”, καθώς και δυο remixes που συμπεριλήφθησαν σε συλλογές του Buddha Bar (“Θα Ξανάρθεις” από KLed Mone και “Άσε Με Να Φύγω” από Dreamers Inc.). Είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά με αρχή, μέση και τέλος. Το άλμπουμ αντικατοπτρίζει ό,τι θα ακούσει ο ακροατής και στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μεσ’ από τα τραγούδια του οι παλιοί θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν.

Πως γίνεται η επιλογή των τραγουδιών που πρόκειται να διασκευάσετε;
Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται σύμφωνα με την εκάστοτε εποχή και το πως τη βιώνουμε. Ακούμε τραγούδια, πειραματιζόμαστε και όποιο τραγούδι μας βγάζει τον καλύτερο μας εαυτό αποφασίζουμε να το διασκευάσουμε. Ένα καλό test είναι και τα live μας, όπου δοκιμάζουμε τις διασκευές μας πριν ακόμα τις κυκλοφορήσουμε και έτσι έχουμε εικόνα και από τους ακροατές μας.

Ποια είδη σας έχουν επηρεάσει στον τρόπο που επιλέγετε τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών σας ώστε να είναι σύγχρονες, αλλά και με ένα retro ύφος; Έχετε και συγκεκριμένους αγαπημένους καλλιτέχνες, σύγχρονους ή του παρελθόντος;
Είμαστε τρεις διαφορετικοί άνθρωποι με τελείως διαφορετικά ακούσματα. Ο  Κώστας Καραμήτσος (πλήκτρα) έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη μουσικής, αλλά μεγάλη αγάπη του είναι η ηλεκτρονική μουσική, ο Λεωνίδας Αναγνώστου στην ακουστική κιθάρα είναι τζαζ κιθαρίστας και εγώ (Αλεξάνδρα Μπουνάτσα) έχω κλασσικά και λάτιν ακούσματα. Όλα αυτά οδηγούν στον ήχο των Les Au Revoir. Το ρετρό πηγάζει από την αγάπη μας και τον σεβασμό σε κλασσικά ελληνικά δημιουργήματα, γιατί κακά τα ψέματα το κλασσικό είναι η βάση κάθε μορφής τέχνης. Καλλιτέχνης που θαυμάζουμε και έχουμε πειραματιστεί πάνω στα τραγούδια του είναι ο Κώστας Γιαννίδης. Κατάφερε να διατηρήσει δύο καριέρες στο πρόσωπο του. Μια στο «ελαφρό τραγούδι» της εποχής και μία ως Γιάννης Κωνσταντινίδης (πραγματικό του όνομα), συνθέτης κλασσικών έργων. Τα “Θα ξανάρθεις” και “Σε λυπάμαι” συμπεριλαμβάνονται και στον δίσκο.

Τα σχέδια των εμφανίσεών σας για φέτος ποια είναι; Θα υπάρξει κάποια συνεργασία και πάλι με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής;
Προς το παρόν έχουμε 18 Οκτωβρίου την παρουσίαση του άλμπουμ στο Shark Bar Restaurant  σε μια μοναδική βραδιά με πολλές εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι ότι για πρώτη φορά θα εμφανιστούμε full band, με την προσθήκη τυμπάνων, percussion και τρομπέτας σε σκηνή της Θεσσαλονίκης. Τα σχέδια μας για τον χειμώνα που έρχεται είναι να γυρίσουμε το “Retro’Clock” σε όλη την Ελλάδα οπότε προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό.

Οι Les Au Revoir είναι:
Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (Τραγούδι)
Κώστας Καραμήτσος (Πλήκτρα – programming)
Λεωνίδας Αναγνώστου (Ακουστική Κιθάρα)
Αναστάσης Βούκης (Drums)
Κώστας Κατσαρός (Τρομπέτα & Percussion)
Les Au Revoir Facebook page: https://www.facebook.com/LesAuRevoir

info
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 21:00
Shark Bar Restaurant
Αργοναυτών 2, Σοφούλη