«Η τσικουδιά και ο μεζές αποτελούν μέσο επικοινωνίας, φιλίας και ευγένειας», «μπορεί να χωριστήκαμε μα η φιλία μας μένει, ένα ποτήρι τσικουδιά πάντα θα σε προσμένει». Μπαίνοντας στο «σπίτι της ρακής», στο στέκι της οδού Κίμωνος Βόγα, και ανοίγοντας τον κατάλογο που θα βρεις μπροστά σου, σε περιμένει ένα ζεστό καλωσόρισμα. Οι μαντινάδες αυτές, η μουσική που φέρνει το άρωμα της Κρήτης στο τραπέζι σου, η ρακή που θα κεραστείς πριν ξεκινήσεις το γεύμα σου, σου δίνουν να καταλάβεις ότι έχεις μπει σε ένα ξεχωριστό μέρος, γεμάτο με χαρακτήρα που θα σε συντροφεύει για όσες στιγμές περάσεις στα τραπέζια του.

Το κρητικό πνεύμα μέσα απ’το μεράκι των ανθρώπων

Μπορείς να καταλάβεις τη φιλοσοφία του, μόλις γευτείς  τους πεντανόστιμους μεζέδες. Και αυτό γιατί ο Στέφανος Ρουμπίδης και η ομάδα του, μαγειρεύουν και δημιουργούν οι ίδιοι τα πιάτα που θα βρεις στο τραπέζι σου. Το κρητικό πνεύμα, η σημασία της ρακής, η μοναδικότητα των γεύσεων, περνάνε από το μεράκι και το χέρι των ανθρώπων που εδώ και δυόμισι χρόνια συντροφεύουν τις στιγμές όλων των ηλικιών. Από τις νεανικές παρέες που θα βγουν για να π(ι)ούν τα νέα τους, μέχρι οικογένειες αλλά και τους «παλιότερους», η αξία της παράδοσης γεμίζει το ποτήρι και το πιάτο τους.

Τα λαχταριστά πιάτα του μενού 

Κάθε μπουκιά είναι και μια καινούρια εμπειρία. Με την Κρήτη να βρίσκεται πέρα από τη γεύση  και στο όνομα τους. Στο «Μια Ολιά Ρακή» θα βρεις μοναδικές γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας. Στάκα με τ’αυγά που ξυπνάει αναμνήσεις από παραδοσιακά κρητικά χωριά, φουκάκι (κρητική τηγανιά) που σε μεταφέρει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι κάθε κρητικού σπιτιού, απάκι και σύγκλινα, παραδοσιακές πίτες όπως η σφακιανόπιτα με το μέλι της και χορτόπιτες με κρητικά χόρτα, αλλά και τον κλασσικό ντάκο ή την κουκουβάγια, όλα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που φυσικά δε λείπει.

Τα μοναδικά πιάτα «Τσι ημέρας»

Εάν φυσικά καθίσεις στο τραπέζι και γευτείς τη γλυκιά ρακή, τότε δε γίνεται να μη δοκιμάσεις το τσιγαριαστό αρνί με χωριάτικες πατάτες ή την παραδοσιακή συνταγή από συκώτι σαβόρε, σβησμένο με παλαιωμένο ξύδι από μαρουβά και αρισμαρί (δενδρολίβανο) Ό,τι και να διαλέξεις, όσα και να δοκιμάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κάθε μπουκιά, κάθε γεύση από την παράδοση, θα σε συντροφεύει ακόμη και όταν φύγεις.

Εκεί που «ένα ποτήρι τσικουδιά πάντα θα σε προσμένει».

Αυτό που δε γίνεται να μην προσέξεις, είναι η όμορφη αυλή, που όταν ο καιρός το επιτρέπει, γίνεται ο ιδανικός χώρος για ένα γευστικό ταξίδι στον κρητικό κόσμο, όπου οι συζητήσεις και τα γεμάτα ικανοποίηση πρόσωπα δίνουν και παίρνουν πάνω από το τραπέζι. Μπορείς να διαλέξεις όποιο σημείο εσύ θέλεις, όμως ένα είναι σίγουρο. Η απόλαυση δε τελειώνει εκεί. Γιατί ξέρεις ότι όσο τσουγκρίζεις αφήνοντας τη ρακή να σε παρασύρει, να δώσει γεύση στις κουβέντες σου, ξέρεις ότι όπου και να πας, στην οδό Κίμωνος Βόγα, «ένα ποτήρι τσικουδιά πάντα θα σε προσμένει».

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Κατάκαλου 2 με Κίμωνος Βόγα

Τηλέφωνο
2315556860