Το Πάσχα πλησιάζει και όπως όλα δείχνουν, φέτος, ίσως είναι αυτό που θα θυμίζει κάπως προ-Covid εποχές. Φυσικά ο ιός είναι ακόμα εδώ και το πιο πιθανό είναι εκείνος ο μερακλής θείος μας, να χορέψει το συνηθισμένο χορό του, φορώντας μάσκα.

Πάντα έναυσμα για να ταξιδέψουμε και να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα το μυσταγωγικό Πάσχα είναι ο κόσμος, το φαγητό μέχρι σκασμού, οι ιστορίες γύρω από το τραπέζι. Αυτά θυμόταν και ο Βασιλείος Παπαθεοχάρης, σκηνοθέτης, κάτοικος εξωτερικού τα τελευταία 15 χρόνια, γράφοντας την ταινία του με τίτλο «Η Οδύσσεια του Βάση».

Από την Ισπανία στην… Καρδίτσα!

Η ταινία είναι μια road movie που ξεκινάει από το ισπανικό Αλικάντε και καταλήγει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην… Καρδίτσα! Αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι γίνεται η ανάγκη του πρωταγωνιστή να βρει χρήματα, ώστε να καταφέρει να γυρίσει επιτέλους την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία (χωρίς να καταλάβουν κάτι οι γονείς του που τον θεωρούν πετυχημένο σκηνοθέτη ήδη). Εξαιτίας μιας φοβίας του, όμως, δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο και θα αναγκαστεί να κάνει αυτό το ταξίδι με ένα… τροχόσπιτο. Τη «Βασίλα». Την παρέα συμπληρώνει η Αλεξάνδρα, μία κοπέλα που θέλει επίσης να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τους δικούς της λόγους, που μπορεί να έχουν να κάνουν με τον έρωτα, μπορεί και όχι. Το ταξίδι τους, θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέσα σε αυτό θα προσπαθήσουν και οι δύο να βρουν τη δική τους «Ανάσταση».

Η ταινία μετά από την πετυχημένη φεστιβαλική πορεία της, που της πρόσφερε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και το Βραβείου Κοινού Fischer του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2020, θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην πλατφόρμα της Cinobo στις 19 Απριλίου.

Όχι άλλο Τζεφιρέλι!

Αν λοιπόν είστε από αυτούς που κάπως έχουν κουραστεί με τις επαναλήψεις του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και ψάχνετε να δείτε κάτι διαφορετικό, είτε αυτό είναι η ταινία που θα δείτε τη Μεγάλη Εβδόμαδα, είτε η ταινία που θα βάλετε να δείτε μέχρι να πάει 23:50 το βράδυ της Ανάστασης για να πάτε στην εκκλησιά, η «Οδύσσεια του Βάση» είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή του φετινού Πάσχα.