Η ανακοίνωση ότι θα ανοίξει εστιατόριο που θα εμπεριέχει το όνομα «Τίφφανυς», στη Ικτίνου 3, για την ακρίβεια με την επωνυμία «Τίφφανυς x 1905» προκάλεσε τα αντανακλαστικά όσων έχουν αναμνήσεις από το «Τίφφανυς» που από το 1970 έως το 2013 υπήρξε ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο σημείο, λοιπόν, ο γνωστός restaurateur Νίκος Νυφούδης, (The Life Goddess, 1905 στο Λονδίνο, Ανφάν Γκατέ, Tzaki-Ho, The Winehouse στη Θεσσαλονίκη) ετοιμάζει ένα σύγχρονο εστιατόριο με σεβασμό στην παράδοση της αστικής κουζίνας της Θεσσαλονίκης, το «Τίφφανυςx1905». Ένας χώρος που θα λειτουργεί από νωρίς για καφέ και πρωινό και θα διαθέτει επιλογές φαγητού με βάση το κρέας αλλά και προτάσεις για κρασί με πλούσια γκάμα επιλογών. 

H ονομασία «Τίφφανυς x 1905» παραπέμπει και στο επιτυχημένο εστιατόριο του ιδιοκτήτη στο Λονδίνο που δίνει έμφαση στη δημιουργική κουζίνα. Μάλιστα από το Λονδίνο έρχεται και ένας από τους καλύτερους και διακεκριμένους Έλληνες chefs της νεότερης γενιάς, o Ασημάκης Χανιώτης, του βραβευμένου με Michelin «Pied à Terre», ο οποίος θα επιμεληθεί συνολικά το μενού.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αναγγελία του συγκεκριμένου project έγινε viral στα social media και με πολλές δημοσιεύσεις από μέσα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Εμείς, ως biscotto team, αναφερθήκαμε στο εγχείρημα και σε χαρακτηριστικά (αυτά που λέμε πλέον «signature») πιάτα του μενού του ιστορικού εστιατορίου. Δεν γνωρίζουμε το νέο μενού. Μετά από επικοινωνία των ιδιοκτητών του «Τίφφανυς» (1970-2013) και προς διευκρίνιση κάθε πιθανής παρεξήγησης παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση τους:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Tiffany’s Restaurant, που ξεκίνησε στην Ικτίνου,στον αριθμό 3 το 1970 και λειτούργησε αδιάλειπτα μέχρι το 2013 στο σημείο αυτό, δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε νέο εγχείρημα επιχειρείται στον ίδιο χώρο.με παρεμφερή επωνυμία.
Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας αυτά τα 43 χρόνια!
Με σεβασμό κι εκτίμηση,

Όλοι οι συνεργάτες του Tiffany’s»