Η νεοαφιχθείσα μικρού μήκους ταινία τρόμου Met@slash, από τη Θεσσαλονίκη, επιχειρεί να παρουσιάσει εντός τριών λεπτών τους κινδύνους του Ίντερνετ. Με μία σύντομη ιστορία, τοποθετημένη σε ένα οικείο και καθημερινό σκηνικό, θέτει τους δικούς της προβληματισμούς για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Η ταινία

Παρασκευή βράδυ. Ένα έφηβο αγόρι είναι μόνο στο σπίτι και σερφάρει στο ίντερνετ. Ένας δολοφόνος είναι ελεύθερος. Το αγόρι θα επιβιώσει, αφού έχει κοινοποιήσει την τοποθεσία του κινητού του στο διαδίκτυο; Ο δολοφόνος ήδη έχει στην κατοχή του το χαμένο κινητό τηλέφωνο του αγοριού, χρησιμοποιώντας το προς όφελός του…

Το να κοινοποιούμε – ηθελημένα ή άθελά μας – την τοποθεσία μας μέσω του κινητού είναι κάτι που υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Socialmedia, εφαρμογές προστασίας κλοπής κινητού ή ακόμη και περίπλοκες ρυθμίσεις της συσκευής καταγράφουν κάθε μας βήμα. Η πλοκή της ταινίας προειδοποιεί το κοινό για τους εν λόγω κίνδυνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Πέρα από το σημαντικό μήνυμα που περνάει στο κοινό του, τo Met@slash δημιουργεί και έναν αυτοαναφορικό τόνο ως προς το είδος των ταινιών τρόμου μέσα από μία πληθώρα αναφορών σε άλλες ταινίες του είδους που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Η παρακολούθηση της ταινίας δημιουργεί μια διαδραστική σχέση με το κοινό, αφού οι θεατές μπορούν να εντοπίσουν πάνω από 50 αναφορές σε διάσημες ταινίες τρόμου όπως η Λάμψη, Παρασκευή και 13, Halloween κ.α.!

Τέλος, στην ταινία παίζει και ο Αμερικάνος ηθοποιός Nathan Baesel, γνωστός από την ταινία τρόμου Behind the Mask: The Riseof Leslie Vernon, μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες ταινίες slasher.

Την σκηνοθεσία και παραγωγή της ταινίας υπογράφουν οι Σωτήρης Πετρίδης και Δημήτρης Τσακαλέας.

 

Δείτε την ολόκληρη την ταινία: