Μαρίδα είναι ένα μεζεδοπωλείο από… τα παλιά. Με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρία και ειδίκευση στο χώρο, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και το προσωπικό του καταστήματος γνωρίζουν τι πάει να πει καλό ψάρι, ποιότητα στα προϊόντα τους και σωστή περιποίηση.

Που θα τη βρείτε…

Η Μαρίδα βρίσκεται στην Καλαμαριά και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που υπάρχει στην Καλαμαριά από το 1970 κι απλά άλλαξε στέγη το 2013, οπότε και άνοιξε στη σημερινή του μορφή.

Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος

Σήμερα έχουμε μπροστά μας ένα αρκετά μοντέρνο ουζερί, που μας προδιαθέτει ευχάριστα για τις γεύσεις που θα συναντήσουμε και θα απολαύσουμε σε ένα κλίμα τόσο ανάλαφρο. Με τον καλό καιρό, το γεύμα σας στο μπαλκόνι του καταστήματος αγγίζει την πολυτέλεια.

Ο κατάλογος της Μαρίδας είναι το κάτι άλλο

Δώστε βάση στο πρώτο πιάτο. Εμείς δώσαμε και μείναμε ευχαριστημένοι, και με το παραπάνω. Στη Μαρίδα βρήκαμε μια απολαυστικότατη περέκ-ποντιακή πίτα που μας εντυπωσίασε. Γεμιστή και τόσο τραγανή που την απολαύσαμε σε όλο της το μεγαλείο και, ομολογουμένως, μας έκανε να ανυπομονούμε για τα επόμενα πιάτα.

Περέκ – Ποντιακή πίτα

Ένα πιάτο που μας κέντρισε εξίσου το ενδιαφέρον ήταν το χταπόδι τηγανιά. Συνήθως σε τέτοιου είδους μεζεδοπωλεία είθισται το χταπόδι να φτάνει στο τραπέζι μας απευθείας από τη σχάρα. Εδώ μπαίνει στο πιάτο μας από το τηγάνι και τόσο ο τρόπος που ψήνεται όσο και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, μας προσφέρει μια απρόσμενη γευστική πανδαισία. Κι όταν ένα μεζεδοπωλείο μας παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή κι ένα τόσο νόστιμο πιάτο, εμείς εννοείται πως θα το δεχτούμε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Χταπόδι τηγανιά

Από το τραπέζι μας δε θα μπορούσε να λείπει και το γευστικότατο κριθαρότο θαλασσινών  που βρήκαμε στον κατάλογο και επιδέχεται την ιδιαίτερη περιποίηση της κουζίνας, από άτομα που γνωρίζουν πως δένουν αρμονικά όλες οι γεύσεις για να βγει ένα γευστικό κι απολαυστικότατο πιάτο.

Κριθαρότο Θαλασσινών

Όποιος αναζητά νόστιμα πιάτα και φρέσκο ψάρι, έχει πλέον μία βασική επιλογή για το γεύμα του. Εδώ θα γευτείτε κι εσείς θαλασσινά προϊόντα κατευθείαν από τη θάλασσα… στο πιάτο σας. Και γι’ αυτό μπορούν να σας εγγυηθούν στη Μαρίδα.

Φρέσκα θαλασσινά προϊόντα

Φυσικά, στον κατάλογο της Μαρίδας, δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορεί να βρει ο πελάτης. Ο χώρος ειδικεύεται όπως είπαμε στο φρέσκο ψάρι (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις για τις οποίες ο πελάτης ενημερώνεται), περιλαμβάνει ωστόσο και ένα ευρύ φάσμα επιλογών για το γεύμα σας τόσο σε ορεκτικά, όσο και σε κρεατικά προϊόντα, καθώς κι έναν σεβαστό αριθμό ετικετών σε λευκό κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό σας.

Αυτή η εμπειρία στη Μαρίδα…δε χάνεται!

Περιοχή:
Ανατολικά

Διεύθυνση:
Νικολάου Πλαστήρα 113, Καλαμαριά

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα με Σάββατο: 13:00 – 00:00
Κυριακή: 13:00 – 19:00