Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο (Γιώργος Χούχος και Μαρίνα Αντωνοπούλου), επιστρέφουν στο Duende Jazz Bar για τρεις βραδιές, στις 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου, για να μοιραστούν με το κοινό της Θεσσαλονίκης το «Λουγκάτ», ένα σκοτεινό ηλεκτρικό παραμύθι που αφηγείται «Τα Πάθη του Έλληνα Βρυκόλακα» και μιλά για τα όρια, την τιμωρία, τον έρωτα και τους δαίμονες που μας κατοικούν.

Εξερευνώντας τον δρόμο που εγκαινίασαν με τους δύο επιτυχημένους κύκλους της «Υγρασίας» και της «Υγρασίας+», ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο εργάζονται πάνω στον διάλογο μουσικής και λόγου, δημιουργώντας ένα βαλκανικό γουέστερν.

Το «Λουγκάτ» αφηγείται τη μετά θάνατον ζωή του Θανάση Βάγια, ενός μυστικοσύμβουλου του Αλή Πασά που, σύμφωνα με τον θρύλο, βρυκολάκιασε, υπό το βάρος των κριμάτων του. Μυθοπλασία και ιστορικά στοιχεία συνδυάζονται σε ένα κείμενο που συχνά αντλεί υφολογικά από την παράδοση του Ρομαντισμού. Η μουσική κινείται στους δρόμους ενός πολύ προσωπικού και ιδιότυπου ιδιώματος, αμιγώς ηλεκτρικού.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη: Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο
Κείμενο: Μαρίνα Αντωνοπούλου
Μουσική: Γιώργος Χούχος
Στίχοι: Μαρίνα ΑντωνοπούλουΓιώργος Χούχος
Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνικά: Plan b Art
Κοστούμια: Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο
Παραγωγή: Ο κύριος και η κυρία Μπάνγκο
Επί σκηνής: Μαρίνα Αντωνοπούλου, Γιώργος Χούχος, Πρόδρομος Μυστακίδης
Το κείμενο και η μουσική της παράστασης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν.

 

info
Χώρος: Duende Jazz Bar, Καλαποθάκη 16, Θεσσαλονίκη (τηλ. 2310 252 704)
Παραστάσεις: 12, 19 & 26 Φεβρουαρίου 2020, κάθε Τετάρτη στις 21:30
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 5€ (χωρίς ποτό)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6944 367 484
Περισσότερα: www.facebook.com/Bel.Bango (Facebook page ομάδας) | www.facebook.com/events/2618282635057654 (Facebook event παράστασης)

Ζωντανή Μουσική Παραστάσεις

2 other dates: