Με μεγάλη επιτυχία «αγκαλιάστηκε» η εκδήλωση Live A Legacy Mentoring Event της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου στο ξενοδοχείο MonAsty, καθώς η προσέλευση των γυναικών ήταν μεγάλη και το feedback ιδιαίτερα θετικό. 

Το Live A Legacy Mentoring Event της Θεσσαλονίκης ήταν μία από τις τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Live A Legacy της Mastercard και του Women On Top.

Το Live a Legacy στη Θεσσαλονίκη

Το γυναικείο κοινό της Θεσσαλονίκης καλωσόρισε η Βίκυ Σακελλαριάδη, Marketing Specialist της Mastercard η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σκοπός της εταιρείας είναι να δίνει διαρκώς την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες γυναίκες να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να σχεδιάσουν με αυτοπεποίθηση τα επόμενα βήματά τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, καθώς στα πέντε χρόνια διεξαγωγής του Live A Legacy, φέτος είναι η πρώτη φορά που ο θεσμός «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη και είμαι πολύ περήφανη που φέτος ξεκινάμε τη νέα μας δράση από την πόλη σας».

Στη συνέχεια στην 1η Ενότητα που είχε θέμα «Empowering Conversations» έγινε μία διαδραστική συζήτηση μεταξύ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κανατάκη και της Στέλλας Κάσδαγλη, συν-ιδρύτρια Women On Top. Η Χριστίνα Κανατάκη μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον χώρο, τις προσωπικές της εμπειρίες, την άμισθη πρακτική, πώς διαχειρίστηκε προσβολές, πώς ενδυναμώθηκε εσωτερικά, πώς δεν έπαψε ποτέ να είναι ο εαυτός της και δε μπήκε σε καλούπια σοβαροφάνειας, όπως της ζητήθηκε πολλές φορές, βάσει στερεοτύπων, και πόσο περήφανη είναι που παρέμεινε ο εαυτός της. 

Στη 2η Ενότητα που ήταν το Speed Group Mentoring Session, έγινε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μορφή πάνελ όπου οι μέντορες του οργανισμού Women On Top από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, των εταιρειών, του HR, των θετικών επιστημών & της τεχνολογίας (Μίνα Μισυρλή, Γεωργία Τσιαμαντά, Μαρία Καραμανλή, Ιουλία Δεσποινούδη) απαντούσαν σε ερωτήσεις του κοινού σε σχέση με την επαγγελματική τους πορεία. 

Η αναζήτηση εργασίας, ζητήματα διαφορετικότητας & συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον, επαγγελματική ανέλιξη και προσανατολισμός, πρώτα βήματα, ανδροκρατούμενοι χώροι εργασίας, ήταν κάποια από τα ζητήματα που αναφέρθηκαν. 

Στην 3η Ενότητα ακολούθησε το Experiential workshop. Ένα διαδραστικό workshop με τη Στέλλα Κάσδαγλη, με 100% τη συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις στις παρακάτω ενότητες:

Ποιες είναι οι αξίες μου και πώς μπορώ να τις χρησιμοποιήσω για να με καθοδηγούν σε κάθε δύσκολη (ή εύκολη) απόφαση; Πώς συνδέονται με το τι θέλω να κάνω και τι θέλω να καταφέρω; Τι είναι το επαγγελματικό μου όραμα και γιατί χρειάζεται να έχω ένα;  

Ενώ μέσα από πρακτικές ασκήσεις, οι συμμετέχουσες είδαν σε βάθος τα ερωτήματα που θα τις βοηθήσουν να βρουν την απάντηση στην ερώτηση του 1 εκατομμυρίου: Πώς έχεις φανταστεί το επαγγελματικό σου μέλλον και πώς μπορείς να το πετύχεις;

Το Live a Legacy στην Αθήνα

Οι επόμενες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν εξίσου με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου έγινε το Live A Legacy 2023 οπού και ήταν η κεντρική εκδήλωση, ενώ στις 18 Ιουνίου στον πολυχώρο ATRAKTOS ολοκληρώθηκε και το Live A Legacy Mentoring Event της Αθήνας. 

Υπόλοιπες δράσεις του Live a Legacy

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Live A Legacy Mentoring Program, η Mastercard για φέτος έχει ήδη προσφέρει 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring μέσα από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Live A Legacy Internship Program προσφέρονται 12 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης σε γυναίκες που βρίσκονται στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Αν ενδιαφέρεσαι και θέλεις να έχεις και εσύ την ευκαιρία για ένα δυναμικό ξεκίνημα, μπες τώρα στην πλατφόρμα του Live A Legacy, μάθε περισσότερες πληροφορίες και δήλωσε συμμετοχή στο Live A Legacy Internship Program διεκδικώντας μια από τις θέσεις αυτές. 

Το σχέδιο δράσεων που έχει αναπτύξει η Mastercard τα τελευταία 5 χρόνια, με στόχο την ολιστική γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση, δεν περιορίζεται στον πολύ σημαντικό θεσμό του Live A Legacy. Απόδειξη της ουσιαστικής δέσμευσης της εταιρείας για βοήθεια και της ολοκληρωμένης υποστήριξης που επιδιώκει να προσφέρει στις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Girls4tech”, μια σειρά σεμιναρίων STEM για μαθήτριες ηλικίας 8 έως 12 ετών, αλλά και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών «Master your Own Business», σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, μέσω του οποίου στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.