Μόλις 30 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη σ’ένα ορεινό ποντιακό χωριό, το Μονοπήγαδο με θέα τις βουνοκορφές του Ολύμπου και τον όμορφο θερμαϊκό, βρίσκεται το Περέκ. Ένας πολυχώρος διαμορφωμένος με υλικά της γύρω φύσης, ξύλο, πέτρα, παλιά αντικείμενα κ παραδοσιακές κατασκευές. Εικόνες κ θύμισες ελληνικού αρχοντικού. Καλλιεργώντας την πρώτη ύλη και συλλέγοντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, με χειροποίητους τρόπους παρασκευής και παραδοσιακές μεθόδους ψησίματος μέσα σε γάστρες σε ξυλόφουρνο, το Περέκ προσφέρει την ποιότητα που η σοφία της παραδοσης μας διατήρησε μέσα στον χρόνο. Κάθε γεύση και μια ανάμνηση.

Γεύσεις παράδοσης με ανεπανάληπτες μυρωδιές χωριού, μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο με συντριβάνια κ παιδικές χαρές, είτε δίπλα στο τζάκι τον Χειμώνα.

Επίσης στον χώρο του καφέ μπορείς να απολαύσεις ροφήματα και γλυκά παραδοσιακά καθώς και παγωτό από δικό του γάλα.

Παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων
Στο Κτήμα Περέκ μπορεί κανείς να βρει μία μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από την ομάδα των γυναικών στο εργαστήριο.
-Ψωμί προζύμης και αρτοσκευάσματα ψημένα σε ξυλόφουρνο, σάλτσες, μαρμελάδες και άλλα πολλά, με πρώτες ύλες από το κτήμα μας ή από την περιοχή. Παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές που διατηρήθηκαν στον χρόνο.
– Ψωμί αυθεντικής παλιάς προζύμης, που φουσκώνει στην πινακωτή κ ψήνεται στον ξυλόφουρνο
– Παραδοσιακά χειροποίητα αρτοσκευάσματα, όπως τσουρέκι χωριάτικο, μουστοκούλουρα, φανουρόπιτες κ.α, με αλεύρι της περιοχής, αβγά κ γάλα του χωριού
– Χειροποίητα ζυμαρικά, που γίνονται όπως παλιά με αργή ξήρανση
– Πϊτες χειροποίητες, όπως τσουκνιδόπιτες και τυρόπιτες με τυρί κατσικίσιο
– Πετιμέζι, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες
– Και άλλα προιόντα τοπικών παραγωγών

 

 

 

Πολυχώρος πολιτισμού
– Χώρος εικαστικών που φιλοξενεί καλλιτέχνες της περιοχής
– Δημιουργική απασχόληση μικρών παιδιών με αγγειοπλαστική, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι κ κίνηση με παραδοσιακά παιχνίδια
– Παρουσίασιη λογοτεχνικών βιβλίων
– Χώρος φιλοξενίας σχολείων και ενημέρωση για υγειινή διατροφή και άλλα πολλά!

Επίσης αναλαμβάνει δεξιώσεις γάμου και βάφτισης

 

 

Νέο σημείο ενδιαφέροντος, το οικογενειακό κονάκι, μια πρόταση παραδοσιακού χωριάτικου σπιτιού που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι τις ημέρες της καραντίνας.

Διεύθυνση:
Μονοπήγαδο Βασιλικών


Κρατήσεις στο τηλ 2396025305
Moνοπήγαδο Σουρωτής Θεσσαλονίκης
www.perek.gr Facebook: Κτήμα Περέκ Instagram: ktimaperek