Ο Φλοριάν Σνάιντερ, αξιοποιώντας και εξελίσσοντας την οικογενειακή παράδοση, δημιούργησε στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης ένα επισκέψιμο οινοποιείο-κτήμα, όπου μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις του για το κρασί συνθέτοντας μία οινογευστική εμπειρία ανοιχτή σε όλους μέσα στην ηρεμία και την υπέροχη θέα που προσφέρει η τοποθεσία του Κτήματος Φλοριάν.

Μια επίσκεψη στο Κτήμα Φλοριάν

Ένα μικρό οικογενειακό Οινοποιείο μας υποδέχεται με αντίστοιχο φιλόξενο πνεύμα ώστε να νιώσουμε άνετα. Κάθε Τετάρτη από τις 18:00 – 22:00 το κτήμα είναι ανοιχτό στο κοινό, όπου μπορούμε να απολαύσουμε επιλογές από τα κρασιά του οινοποιείου συνδυάζοντας με τα με αντίστοιχα συνοδευτικά. Υπάρχει, όμως, και ένα πρόγραμμα με events που διοργανώνει το ίδιο το κτήμα, όπου μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Επίσης, μπορείτε να προγραμματίσετε επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους του Κτήματος Φλοριάν μία γευσιγνωσία για εσάς και της παρέα σας.

Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. Εδώ το σκηνικό είναι ιδανικό και μπορείτε να «κλείσετε» τον χώρο και να οργανώσετε την εκδήλωσή σας με φόντο τον αμπελώνα.

Κρασιά με διακρίσεις και σεβασμό στο περιβάλλον

Οι αμπελώνες του Κτήματος Φλοριάν, βρίσκονται σε δύο περιοχές. Στον Τρίλοφο Επανωμής, όπου είναι και ο επισκέψιμος χώρος του Οινοποιείου και στον Τρίλοφο Νάουσας, από όπου προέρχεται η ποικιλία Syrah. Η προτεραιότητα της οικογένειας Σνάιντερ ήταν η φροντίδα του περιβάλλοντος και η αειφορία. Αυτός είναι και ο λόγος που στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό σε όλα τα στάδια της οινοποίησης πολλές διαδικασίες γίνονται χειρονακτικά.

Τα κρασιά ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και αυτό αποτυπώνεται και στις συνεχείς βραβεύσεις τους σε διεθνείς διαγωνισμούς. Οι πιο πρόσφατες διακρίσεις μάλιστα ήρθαν από τον διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου, έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς, όπου το Syrah 2015 και το Sauvignon Blanc Fume 2019 βραβεύτηκαν με Χρυσό μετάλλιο. Στις υπόλοιπες ετικέτες του κτήματος συναντούμε και άλλες ποικιλίες όπως Ασσύρτικο και Μαλαγουζιά, συνδυασμούς με Syrah, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο, Chardonnay και Malvasia Aromatica.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύουμε ότι μία επίσκεψη στο Κτήμα Φλοριάν θα είναι αναζωογονητική και οπωσδήποτε εύγεστη.

 

Κτήμα Φλοριάν
Τρίλοφος- Καμήλα
Θεσσαλονίκη
Τ: 2392064978
Μ: 6986309594
Website: domaineflorian.com
Facebook: Domaine Florian
Instagram: domaineflorian