Στα τέλη του επόμενου μήνα η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με αρώματα και γεύσεις κρητικές. Η Κρήτη ανεβαίνει στην πόλη μας, σε μία σπουδαία έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Μία γιορτή γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού!

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδος, αποτελεί σημείο αναφοράς για την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με τη συμμετοχή κρητικών παραγωγών και επιχειρήσεων, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκε και από παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας που θέλησαν μέσα στο πλαίσιο αυτό να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Στιγμιότυπο από την έκθεση κρητικών προϊόντων τον Οκτώβριο του 2017

Η άρτια διοργάνωση των εκθέσεων, η υψηλή τους επισκεψιμότητα, ο μεγάλος όγκος των παράλληλων εκδηλώσεων και η εξαιρετική προβολή που έχουν, τις έχουν καταστήσει δημοφιλείς για τους εκθέτες.

9η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων & Υπηρεσιών στη ΔΕΘ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η 8η Παγκρήτια Έκθεση και Τοπικές γεύσεις Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε η εκ νέου διεξαγωγή της, την Άνοιξη του 2018 και συγκεκριμένα από 28 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2018.

Η νέα διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 12.

Στην διοργάνωση αυτή, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της παρουσίας όσο γίνεται περισσότερων επιχειρήσεων και να ενισχυθεί το έργο των εκθετών, προβλέπεται μια  χωροθέτηση δύο τομέων, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιλέξουν σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, είτε τον τομέα του 9ημέρου ή του 4ημέρου.

Στιγμιότυπο από την έκθεση κρητικών προϊόντων τον Οκτώβριο του 2017

Περισσότερες πληροφορίες για τους τομείς θα βρείτε εδώ.

Στόχοι της διοργάνωσης

Στην έκθεση θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας. Ως στόχοι της έκθεσης τίθενται οι εξής:

  • Να γνωρίσουν οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας τα τοπικά-κρητικά προϊόντα, να τα γευθούν και να τα προμηθευτούν απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές.
  • Να έρθουν σε επαφή κρητικές επιχειρήσεις με τους χονδρεμπόρους της περιοχής, συνάπτοντας σχέσεις συνεργασίας.
  • Να τοποθετηθούν τα τοπικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης στην περιοχή της Μακεδονίας.
  • Να αναδειχθεί στους κατοίκους της Μακεδονίας η υψηλή διατροφική αξία των κρτικών προϊόντων και η δύναμη των κρητικών επιχειρήσεων.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα. Οι ώρες λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα είναι από τις 10:30 το πρωί έως και τις 21:30 το βράδυ, ενώ τις καθημερινές από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 21:30 το βράδυ.

από έως
Θέματα Δράσεις events