Σ’ ένα στενάκι πίσω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δύο επαγγελματίες μάγειρες, ο Σαμψών και ο Γιώργος μαζί με τον Σταύρο, με εμπειρία στο management και το service της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο για εκείνους που εκτιμούν τις μεσογειακές γεύσεις και τα φρέσκα υλικά για να συνοδεύσουν επιλεγμένα αποστάγματα.

Ποικιλία μεζέδων, δημιουργικότητα και πιάτα ημέρας

Ένας φιλόξενος χώρος, όπου το μεσημέρι σερβίρει ποικίλιες μεζέδων με το τσιπουράκι ή το ουζάκι, που κάθε φορά που το ανανεώνετε, έρχονται στο τραπέζι και διαφορετικά πιατάκια. Έτσι, οι γεύσεις εναλλάσσονται και μπορείτε να δοκιμάσετε δείγματα της δημιουργικότητας του “Κρίταμου”. Άλλωστε ένα ακόμη χαρακτηριστικό του μενού είναι ότι ανάλογα με τα υλικά της εποχής και τις φρέσκες επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην τοπική αγορά προστίθενται και προτάσεις ημέρας και αυξάνεται η ποικιλία. Και όλα αυτά με τη δημιουργική ματιά των ιδιοκτητών που μπορούν να συνδυάσουν τα υλικά τους με διαφορετικούς τρόπους και να μη μένουν στα συνηθισμένα. Για εμάς, αυτό ήταν ένα κίνητρο όχι απλώς για να επισκεφθούμε τον “Κρίταμο” αλλά και για να επανέλθουμε. Στοιχηματίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και σε εσάς.

Εικόνες από το μενού

Εκτός από τα πιάτα με τις ποικιλίες μεζέδων μπορείτε να επιλέξετε και διάφορα άλλα ορεκτικά, σαλάτες αλλά και κυρίως όπως τηγανιές, μπριζολάκια, μπιφτεκάκια, “ψιλό” ψάρι, σαρδέλα, γαύρος, και ανάλογα με την ημέρα, όπως είπαμε, υπάρχει και φρέσκο μεγαλύτερο ψάρι εκτός καταλόγου, όπως τόνος, λούτσος, επίσης, γυαλιστερές και άλλα όστρακα, χταποδάκι, γαρίδες, θράψαλο.

Οι εμπνεύσεις των μαγείρων μαζί με την ποικιλία των προϊόντων κάθε εποχής είναι το βασικό συστατικό για να απολαύσετε νόστιμα πιάτα με τους φίλους σας και με τις παρασκευές να είναι όλες χειροποίητες. Μάλιστα τα τουρσιά, τα παστά ή μαρινάτα ψάρια ετοιμάζονται και αυτά στο εστιατόριο.

Εκτός από τα αποστάγματα έχουμε στη διάθεσή μας και μία μικρή λίστα ελληνικών και ιταλικών κρασιών που δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση του Οινολόγου Φώτη Αλμασίδη.

Ο “Κρίταμος” θα σας κερδίσει από την πρώτη γουλιά και την πρώτη μπουκιά και θα γίνει το στέκι σας για στιγμές γευστικές με τους φίλους σας.

ΙD: ΚΡΙΤΑΜΟΣ
MEZE BAR

ΤΥΡΟΛΟΗΣ 38, ΤΟΥΜΠΑ
Τ: (+30) 2310951396

ΑΝΟΙΧΤΑ
ΤΡΙΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00-00:00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ

Facebook: Kritamos Meze Bar
Instagram: kritamos_meze_bar