Οι μάσκες προσώπου καθιστούν αδύνατο για τους κωφούς να διαβάζουν τα χείλη και να καταλαβαίνουν τι λένε οι άλλοι. Ευτυχώς, κάποιος βρήκε μια λύση. Η 42χρονη graphic designer Justine Bate από το Μάντσεστερ έφτιαξε μάσκες προσώπου με πλαστικά παράθυρα πάνω από το στόμα για να βοηθήσει τόσο τον εαυτό της όσο και την 10χρονη κόρη της, Teona. Και η μαμά και η κόρη είναι κωφές. Ωστόσο, οι μάσκες έγιναν γρήγορα δημοφιλείς, όταν οι άνθρωποι άκουσαν για την ύπαρξή τους.

Justine DB

Η Justine έχει πλημμυρίσει με παραγγελίες, αφότου εμφάνισε τις εν λόγω μάσκες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ανησυχούσε ότι η Τεόνα θα είχε προβλήματα επικοινωνίας με τους φίλους της στο σχολείο αν δεν μπορούσε να δει πώς κινούνται τα χείλη των ανθρώπων. Τώρα, η Justine κάνει τη ζωή πολλών άλλων ανθρώπων καλύτερη και όχι μόνο της οικογένειάς της.

Justine DB

 

Ο 50χρονος σύζυγός της, Carl, ο οποίος την φροντίζει, φοράει επίσης αυτήν την μάσκα με διαφάνεια. Κοστίζουν μόνο 5,99 λίβρες (και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τη συσκευασία και τα ταχυδρομικά τέλη). Σύμφωνα με τον Carl, δεν μπορούν να φτιάξουν τις μάσκες αρκετά γρήγορα!

Δείτε τι σχετική δημοσίευση στο προφίλ της στο Facebook:

Myself and my daughter are deaf, we rely heavily on lip reading, I’ve made this Visible Mask for the deaf, lipreaders…

Gepostet von Justine DB am Freitag, 22. Mai 2020