Καρναβαλικό Φεστιβάλ μίας εβδομάδας με συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα κ.λπ. περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί του δήμου της Πάτρας, μετά την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω κορωνοϊού τον Φεβρουάριο.

Ο αρχικός σχεδιασμός για μεταφορά του τον Ιούνιο δεν ευοδώθηκε, οπότε μετά και τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε οριστικά η πραγματοποίηση Καρναβαλικού Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, για τα μέσα Σεπτεμβρίου (κορωνοϊού επιτρέποντος), στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Sparc που πλέον φτάνει στο τέλος του.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός- και αν το επιτρέψει η πανδημία- προβλέπει να περιλαμβάνει το φεστιβάλ, συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα δρόμου, εκθέσεις μασκών, κατασκευές αρμάτων και μασκών, εκθέσεις καπέλων και ζωγραφικής. Όλα, εμπνευσμένα από το πατρινό καρναβάλι.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με την Ιταλία, συμμετέχουν εκτός από τον δήμο Πατρέων, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πηγή: thebest.gr