Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα κλιμακώνονται ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο, στην Αθήνα, προανήγγειλαν εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων της πόλης μετά από σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη φορείς (εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.) ζητούν να μην ανανεωθεί από την κυβέρνηση και να καταγγελθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην προστεθούν στο περιεχόμενο της συμφωνίας άλλες στρατιωτικές βάσεις, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Ν. Ζώκας, ανέφερε ότι ξεκινάει καμπάνια συλλογής υπογραφών, ενώ θα οργανωθεί στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία ενάντια στην συμφωνία στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ