Ένα υπέροχο Κυριακάτικο πρωινό για μεγάλους και μικρούς μας περιμένει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στο biscotto coffee+. Είναι το δεύτερο #FamilySundayMornings με την παράσταση «Οι μήνες » από την εταιρεία θεάτρου Μικρός Βορράς και μπορείτε να χαλαρώσετε όση ώρα παιδιά σας θα διασκεδάζουν δημιουργικά.

Οι Μήνες
Μία μουσικοπαιδαγωγική παράσταση με πολύ παιχνίδι, στηριγμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 Μήνες».
Στην παράσταση που δημιούργησε η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, τα παιδιά ζουν την κάθε εποχή με τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση.
Κάθε μήνας και μια γιορτή…
Στοιχεία από τη λαογραφία, γλωσσοδέτες, παροιμίες, παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια, γίνονται παιχνίδια, που αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι μήνες.
Με έναν στόχο: τη χαρά!

Συντελεστές
Κείμενο: Γιάννης Βαρβαρέσος, Μιχαήλ Νικολάου
Σύλληψη ιδέας – έρευνα – επιλογή μουσικής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια λαογραφικού υλικού: Ελένη Τσιούτσια – Λουλάκη
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Τάσος Ράτζος
Σκηνικό – κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Μουσική: Κωνσταντίνος Λάζος
Διδασκαλία τραγουδιών: Δάφνη Καμένου, Αφροδίτη Νικολιουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη – Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Βαρβαρέσος
Κατασκευές: Βασίλης Μπατσίλας
Παίζουν: Εβίτα Αγαΐτση, Μαρία Κατέχη, Χρήστος Λοΐζος

Η παράσταση «Μήνες» αναπνέει με το ρυθμό των εποχών. Έχει ρυθμό σύγχρονο, όμως αντλεί πλούτο, γνώση και εμπειρία από το χθες, από έθιμα και παραδόσεις που κοντεύουμε να ξεχάσουμε, με ευγνωμοσύνη για τη ζωή και τους καρπούς της φύσης. Με παροιμίες και τραγούδια, με ποιήματα και αινίγματα, με ζωντανή μουσική, με μουσικά όργανα κάθε λογής (γνωστά και αυτοσχέδια), με διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, στήνεται μια γιορτή, μήνα το μήνα.
Μέσα στην καθημερινότητα της ζωής στην πόλη, η παράσταση συνδέεται με την καρδιά της παράδοσης. Η λαογραφία, τα έθιμα, οι γλωσσοδέτες και οι παροιμίες που δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.
Η παράσταση γεννήθηκε από μία ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου, ηθοποιού και καλλιτεχνικής διευθύντριας της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος.
Οι ηθοποιοί Γιάννης Βαρβαρέσος και Μιχαήλ Νικολάου διασκεύασαν το υπέροχο λαϊκό παραμύθι «Οι μήνες», (μια εκδοχή του παραμυθιού από τη Λέσβο) και έγραψαν τους πρωτότυπους στίχους.
Ο μουσικός Κωνσταντίνος Λάζος έδεσε το παραμύθι με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα, που φέρνουν στη σκηνή ήχους και εικόνες γεμάτες από την ομορφιά και της μνήμες του τόπου μας.
Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε και δίδαξε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια και μαζί με την Χρύσα Διαμαντοπούλου φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με πολλά θεατρικά και μουσικά παιχνίδια.
Και ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος έκανε την τελική σύνθεση ώστε να γίνει άλλη μια παράσταση ποιοτική και ουσιαστική όπως όλες οι παραστάσεις του Μικρού Βορρά.

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Κυριακή 25 Νοεμβρίου
είσοδος : 8€
ώρα έναρξης: 11.00
Facebook event: ΕΔΩ

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
δράσεις kids biscotto community