Με έμπνευση από την παράδοση και οδηγό την καινοτομία.

Το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ είναι μια σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει μια παράδοση ενός αιώνα στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού με ειδίκευση στην οινοποίηση της ρετσίνας.

Σήμερα, το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας συνολική παραγωγή 1.200.000 φιάλες, το 30% της οποίας εξάγεται σε περισσότερες από 21 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΚΕΧΡΗΣ, το οινοποιείο της Θεσσαλονίκης
Η ιστορία του οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ ξεκινάει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από την οικογενειακή ταβέρνα «Κόκορας», στην παλιά πόλη της Θεσσαλονίκης. Χάρη στην ποιότητα του κρασιού, που παράγεται με μούστο που ταξιδεύει σε πλοία από τη νότια Ελλάδα, η καλή φήμη του εξαπλώνεται γρήγορα και η ζήτησή του αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Το πρώτο οικογενειακό οινοποιείο ιδρύεται το 1954 στο Καλοχώρι.

Στις σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις του συνεχίζει να παράγεται η ρετσίνα ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ, καθώς και διάφορα ακόμη πολύ δημοφιλή κρασιά και αποστάγματα.

Σήμερα, το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, το οινοποιείο της Θεσσαλονίκης, έχοντας εισέλθει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, δίνει στους φίλους του κρασιού τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα κρασιά του οινοποιείου στον τόπο όπου παράγονται. Οδηγοί στην εμπειρία αυτή οι άνθρωποι του οινοποιείου, που είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τα μυστικά της ποιοτικής ρετσίνας, στιγμές από την καθημερινότητα της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και το όραμά τους για το μέλλον του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού.

Διεύθυνση:
Ολύμπου 33, 57 009
Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη

 

Συμμετοχή στο 1st Greek Deli Festival!
*Τα προϊόντα της εταιρείας Κεχρής, θα έχετε τη δυνατότητα να τα δοκιμάσετε και στο 1st Greek Deli Festival στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από τις 18:00  μέχρι και τις 22:00, στον εξωτερικό χώρο του πολυχώρου biscotto coffee+ στην πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ