Η Ερνέστ Εμπράρ είναι ένας μικρός δρόμος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκονται δύο βιοτεχνικά κτίρια που παλαιότερα στέγαζαν βιοτεχνίες παπουτσιών, ενδυμάτων, ειδών προικός κ.α. και  σήμερα υπολειτουργούν.

H Κορίνα Βαρβάτου, στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. προτείνει τον επανασχεδιασμό των κτιρίων και την ένταξη νέων χρήσεων σε αυτά. Το βασικό σχεδιαστικό εργαλείο είναι η συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και χρησιμοποιούν τα κτίρια και το δρόμο. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το HomeMade, το οποίο αποτελεί τον ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης του σχεδιαστή και του χρήστη. Μέσα από το HomeMade οι υπάρχοντες ή/και μελλοντικοί χρήστες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στον επανασχεδιασμό, εκφράζοντας τη γνώμη τους, τις διαφωνίες τους και προτείνοντας λύσεις. Έτσι, ο χώρος που θα προκύψει θα είναι φτιαγμένος από τους ίδιους, «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα τους.

Εσύ θα ήθελες να ζεις ή να εργάζεσαι σε έναν τέτοιο χώρο; Αν μια τέτοια ιδέα σε βρίσκει σύμφωνο, μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στο σχεδιασμό του. Μείνε συντονισμένος με το HomeMade ώστε να ενημερώνεσαι για τις δράσεις που θα διοργανωθούν και στείλε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ τα σχόλιά σου, τις ιδέες σου και τις διαφωνίες σου, ώστε να τη βοηθήσεις να σχεδιάσει κάτι που θα σου ταιριάζει!

Έλα και πάρε μέρος στη συζήτηση!

*Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

info
Τετάρτη 31 Μαϊου στις 12:00
A4M Κέντρο Παραστατικών Τεχνών
Ολυμπίου Διαμαντή 30, Άνω Λαδάδικα
Facebook event ΕΔΩ

Θέματα