Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Οι κρατήσεις και οι προκρατήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα με την πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς να «χτυπά» κόκκινο.

Την τιμητική τους σε αυτό το τριήμερο όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης 12/3 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» έχουν οι πόλεις με καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού, η Πάτρα, εμφανίζει συνεχώς σε πλατφόρμα ενοικίασης νέα διαθέσιμα ακίνητα που προτίθεντο να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες.

Το ξανθιωτικό καρναβάλι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα προτιμήσουν αρκετοί λάτρεις των αποκριών. Οι πληρότητες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και οι καταστηματάρχες το περιμένουν πως και πως για να πάρουν ανάσα ρευστότητας.

Στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις ξεπερνούν το 80%.

Δημοφιλείς προορισμοί του εσωτερικού:

-Ναύπλιο: 90% πληρότητα
-Πάτρα – Ξάνθη: 90-95%
-Ιωάννινα: 90-95%
-Καστοριά: 95%
-Ορεινή Αρκαδία: 80 – 85%
-Τρίκαλα και Αράχωβα: 85-90%
-Ρέθυμνο: 90-95%

Πόσο κοστίζει το τριήμερο για μία 4μελή οικογένεια και πόσο για ένα ζευγάρι

-Κέρκυρα (3 διανυκτερεύσεις): 800 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα
-Καστοριά (3 διανυκτερεύσεις): 600 ευρώ και 300 ευρώ αντίστοιχα
-Πάτρα (2 διανυκτερεύσεις): 550 – 650 ευρώ αναλόγως περιοχή διαμονής και 250 – 350 ευρώ αναλόγως περιοχή διαμονής αντίστοιχα
-Ιωάννινα (2 διανυκτερεύσεις): 580 ευρώ και 280 ευρώ αντίστοιχα
-Λαμία (2 διανυκτερεύσεις): 650 ευρώ και 300 ευρώ αντίστοιχα

«Οι πόλεις που έχουν παραδοσιακά μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως η Πάτρα και η Ξάνθη, επικρατεί πανδαιμόνιο ζήτησης. Όσοι έσπευσαν να κλείσουν κάτι εγκαίρως κατάφεραν και το έκαναν, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που παίρνουν ακόμη τηλέφωνο για να ρωτήσουν εάν υπάρχει κάτι διαθέσιμο. Υπάρχει ζήτηση για Πάτρα, Ξάνθη, Ναύπλιο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Λαμία», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Γιάννης Τσομπανάκης.

«Νάουσα και Κοζάνη δεν λείπουν από τις λίστες ενδιαφέροντος, ωστόσο πολλοί αναζητούν και αποδράσεις στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr