Λίγες ώρες απέμειναν. Η αγορά Καπάνι ετοιμάζεται να γεμίσει με μουσικές και γεύσεις. Στην καρδιά της πόλης, η πολιτιστική πνοή της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 4η χρονιά και υποδέχεται -όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο– όποιον θέλει να γίνει κομμάτι της.

Πριν όμως εμφανιστείς σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα project της πόλης, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα 5 πράγματα που σου ετοιμάσαμε προκειμένου να γίνεις κομμάτι του. Άνοιξε τους καλλιτεχνικούς σου πόρους και πάρε θέση:

1) Το Καπάνι ως έννοια

Η αγορά Καπάνι ή αλλιώς Αγορά Βλάλη είναι η ιστορικότερη της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από πεζόδρομους (οδοί Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκηπού, Χαλκέων, Κυδωνιάτη, Σπανδώνη κ.α.) που περικλείονται από τις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους, Ερμού και Βενιζέλου και εντός της μπορεί να βρει κάποιος οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί. Κρεοπωλεία, ψαράδικα, ξηροί καρποί, ουζερί και καφενεία, μαγαζιά με ρούχα, τσάντες, καφεκοπτεία, ζαχαρώδη, μανάβικα και άλλα πολλά. Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το Μοδιάνο και η πλατεία Άθωνος, κάτι που κάνει την συγκεκριμένη αγορά ένα χαρακτηριστικό σημείο. Το όνομα «Καπάνι» προέρχεται από την Τούρκικη Ουν-Καπάν, που σημαίνει αγορά αλεύρων.

2) Προϊστορία

Η διοργάνωση του Kapani Project μετράει ήδη τρεις πετυχημένες οργανώσεις. Ήταν το 2016 όταν το 1ο Kapani Project, σύστησε στο κοινό της πόλης της την αξία και τη σημασία που έχει η αγορά ως σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης. Έχοντας ήδη αγκαλιαστεί από τον κόσμο, η διοργάνωση εκτοξεύθηκε τη τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χαράζοντας τις αρχές του Οκτώβρη ως σημείο κατατεθέν για την ετήσια πολιτιστική γιορτή.

3) Μουσικάρες

Στο διήμερο πρόγραμμα του 4ου Kapani Project θα βρεις να ξεχωρίζουν live μουσικές και dj sets που γεμίζουν τα στενά με rock, house, pop, electro αλλά και άλλους ποικίλους ήχους. Μαζί γεμίζουν και με κόσμο που χορεύει με μια μπύρα στο χέρι, ξεσηκωμένος από μια κοινή δυναμική που ενώνει τους επισκέπτες. Anagnostou b2b, Hearthink, Beater.gr ShowcaseChevy & K.atou, Christos El. Papadopoulos Quintet, Dimkal, Equs, John Slender, Κακό Συναπάντημα, Liane (Tel Aviv), Maria S., Matina Sous Peau, Minion, Mojosphere w/ MC, SKG’s Dub Alliance, Tania, Unickue, Xristos Tsif & The Lost Boys απογειώνουν το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

4) Be original

Το σημαντικότερο ίσως από όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις για το 4ο Kapani Project δε μπαίνει σε προγράμματα και line up, αντίθετα βρίσκεται μέσα στην πιο απλή, την πιο καθημερινή και αμοντάριστη πτυχή του εαυτού μας. Για ένα διήμερο ώρες στο Καπάνι, οι άνθρωποι ενώνονται προβάλλοντας το πιο γνήσιο κομμάτι τους, συστήνονται και αλληλεπιδρούν σαν μια οικογένεια. Βγάλε τη μάσκα και εξερεύνησε την αγορά όπως δε την έχεις ξαναδεί!

5) Μάζεψε την ενέργεια σου

Αν είσαι φανατικός του Kapani Project τότε θα ξέρεις ότι ο χορός και η μουσική θα σε παρασύρουν μέχρι το ξημέρωμα στα στενά. Αν πάλι είναι η πρώτη σου φορά, τότε ετοιμάσου και μάζεψε δυνάμεις. Το πιο μαγικό διήμερο έρχεται!

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Καπάνι. Μπες στον παλμό και γίνε κομμάτι του!

Δες εδώ το αναλυτικό line up και το timetable της διοργάνωσης