Η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF, ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά γεγονότα της χρονιάς, θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονία Παλάς την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης για υποψήφιους φοιτητές και μεταπτυχιακούς με πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, χωρίς, μάλιστα, κανένα κόστος συμμετοχής. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις:
-Μετά το σχολείο, τι;
-Μετά το πτυχίο, τι;

Δυσκολεύομαι να επιλέξω το κατάλληλο πανεπιστήμιο για τις σπουδές μου

Η εύρεση του κατάλληλου πανεπιστημίου για τη συνέχιση ή την έναρξη των σπουδών, είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Με την έλλειψη επαρκούς επαγγελματικού προσανατολισμού, μπορεί, μάλιστα, να οδηγήσει σε πολλά αδιέξοδα. Έτσι φτάνουμε στο σημείο πολλοί μαθητές και φοιτητές να καταλήγουν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που δεν τους ταιριάζουν και που δεν ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους ιδιαιτερότητες, αλλά και στις ανάγκες της αγοράς.

Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις

Η 2η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF, έρχεται να βοηθήσει φοιτητές, μαθητές και απόφοιτους να επιλέξουν τα επόμενα βήματά τους σχετικά με τις σπουδές τους. Πρόκειται για μια mind opening εμπειρία που θα φέρει τους ενδιαφερόμενους ένα βήμα πιο κοντά στις ιδανικές προοπτικές σπουδών, άρα και μελλοντικής καριέρας. Ο μεγαλύτερος εχθρός του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι η έλλειψη ενημέρωσης και ο φόβος του αγνώστου που κυριεύει τους περισσότερους υποψηφίους, όταν πρόκειται να επιλέξουν τις σπουδές και τα πανεπιστήμια που τους ταιριάζουν. Η 2η Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων IUF έχει στόχο να το διορθώσει αυτό! 

Γιατί να επισκεφτείς την IUF;

30 Πανεπιστήμια από 10 χώρες της Ευρώπης

Έλα σε επαφή με πολλά Πανεπιστήμια από τουλάχιστον 10 χώρες της Ευρώπης και μάθε για πάνω από 3.000 εκπαιδευτικά προγράμματα (Bachelor, Masters, MBA και PhDs)
Εδώ είναι η Λίστα εκθετών. Θα μπορέσεις να ρωτήσεις πως μπορείς να γίνεις φοιτητής του αγαπημένου σου Πανεπιστημίου ή να απλά να καταγράψεις τις επιλογές που έχεις.

Πρέπει να είμαι Μαθητής ή Φοιτητής

Στην IUF θέλουν να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες και στους 2. Στόχος είναι η παρουσίαση των επιλογών που έχει ένας μαθητής ή φοιτητής στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία του και η επιλογή του καλύτερου για αυτόν εκπαιδευτικού προγράμματος/σχολή φοίτησης. Είτε είσαι μαθητής Λυκείου είτε φοιτητής ή απόφοιτος που ψάχνεις το επόμενο σου βήμα η IUF έχει να σου προσφέρει πολλά.

Workshops για όλους

Παρακολούθησε χρήσιμες ομιλίες από εκπροσώπους πανεπιστημίων και την Orientum. Μπορείς να βρεις ομιλίες εκπαιδευτικού ή ενημερωτικού περιεχομένου. Διάβασε το πρόγραμμα για να καταλάβεις πόσα έχεις να κερδίσεις!

Ψυχομετρικά τεστ και συμβουλευτική

Πραγματοποίησε ψυχομετρικά τεστ με την ευγενική χορηγία της Orientum που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα επάγγελμα και σπουδές.

Επίσης δοκίμασε την δωρεάν συμβουλευτική για τη συγγραφή αιτήσεων για μεταπτυχιακά από την Edmundo.

Χρειάζεσαι υποτροφία;

Ο καθένας θα ήθελε να συμμετάσχει στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα των ονείρων του. Μέσα από την IUF μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις διαθέσιμες υποτροφίες και οικονομικές διευκολύνσεις.

Θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια;

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα μεγαλύτερα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν μαθητές και φοιτητές για τα προπτυχιακά αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα που παρέχουν!

Διάδρασε μέσω VR

Ταξίδεψε μέσω Εικονικής Πραγματικότητας (VR) σε Πανεπιστημιουπόλεις του εξωτερικού.

Μάθε από αυτούς το έχουν ζήσει

Γνώρισε Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε εξωτερικό και Ελλάδα και μάθε από την εμπειρία τους. Μετά ρώτα στοχευμένες ερωτήσεις στα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και πάρε μόνο την ουσία.

Συμμετέχουν κορυφαία πανεπιστήμια

Μαζί μας θα είναι τρία από τα top πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στον κόσμο. Το University College of London (UCL) –νούμερο 7 παγκοσμίως, το Aarhus University – νούμερο 3 στη Δανία και το University of Groningen – νούμερο 5 στην Ολλανδία. Μήπως θα ήθελες να ήσουν σε κάποιο από αυτά;

University College London United Kingdom
University College London, United Kingdom

Το μέλλον σου σε περιμένει!

Είσαι από Θεσσαλονίκη; Τότε θα σε περιμένουμε στις 2 Φεβρουαρίου στο Μακεδονία Παλλάς από τις 14:00 – 18:00.

Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα θα μας βρεις στις 3 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 14.00 μέχρι τις 19.00.

Κάνε αίτηση τώρα! Είναι δωρεάν

Μπες σήμερα κι όλας και σμπλήρωσε την αίτησή σου στο iuf.gr και ανακάλυψε τις επιλογές σου- δωρεάν. 

Επικαιρότητα Εκπαίδευση