Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο λανσάρει τη λειτουργία δυνατότητας σημειώσεων σε κείμενο (Instagram Notes) σε Ευρώπη και Ιαπωνία.

Οι σημειώσεις αυτές είναι σύντομες αναρτήσεις έως 60 χαρακτήρων που περιλαμβάνουν μόνο κείμενο και emojis και εμφανίζονται πάνω από τη φωτογραφία του προφίλ σας. Πριν από αυτή την επέκταση, οι Instagram Notes ήταν ήδη προσβάσιμες παντού όπου το Instagram είναι διαθέσιμο πέραν της Ευρώπης και της Ιαπωνίας ήδη από την αρχική κυκλοφορία της λειτουργίας τον Δεκέμβριο.

Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν Instagram Notes  μεταβαίνοντας στην κορυφή των εισερχομένων τους και επιλέγοντας στη συνέχεια τους followers που ακολουθούν ή άλλους από την υπάρχουσα λίστα «Στενοί φίλοι». Στη συνέχεια, μπορούν να πληκτρολογήσουν την ίδια τη σημείωση, η οποία θα εμφανίζεται στην κορυφή των εισερχομένων των φίλων τους για 24 ώρες. Εάν ένας χρήστης απαντήσει σε μια σημείωση, η απάντηση θα φτάσει ως μήνυμα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, ο Mosseri εξήγησε ότι η Ευρώπη και η Ιαπωνία δεν συμπεριλήφθηκαν στην αρχική ανάπτυξη των Instagram Notes , επειδή το Instagram έπρεπε να διασφαλίσει ότι η λειτουργία συμμορφώνεται με τους τοπικούς κανονισμούς πριν τη διαθέσει και σε αυτές τις περιοχές. Το Instagram αναφέρει ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να φτάσει η λειτουργία σε όλους τους χρήστες.