Δεκατέσσερα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό set menu καλωσορίζουν για τρίτη χρονιά το κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν θεσμό που έχει σαν στόχο να μας γνωρίσει την σύγχρονη πλευρά της μακεδονικής κουζίνας.
Στην φετινή διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 15 Μαρτίου, τα εστιατόρια παρουσιάζουν επιλεγμένες συνταγές Μακεδονικής Κουζίνας μέσα από το μητρώο συνταγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας.
Οι σεφ των εστιατορίων θα δημιουργήσουν πιάτα που αναδεικνύουν τη μακεδονική γευστική παράδοση επιλέγοντας ο καθένας αν θα παρουσιάσει την παραδοσιακή συνταγή ή μια σύγχρονη εκδοχή της η οποία θα παραπέμπει γευστικά στην παραδοσιακή συνταγή. Σε κάθε περίπτωση οι σεφ θα προτείνουν στο κοινό, ο καθένας ξεχωριστά και με τον δικό του τρόπο, ένα υψηλού επιπέδου «set menu» τεσσάρων ων πιάτων: ένα mise en bouche, με πρωτογενές προϊόν της Μακεδονικής Γης , ένα πρώτο πιάτο, ένα δεύτερο και ένα επιδόρπιο, δύο από τις οποίες θα περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας και η τρίτη θα προέρχεται από το menu του εστιατορίου που συμμετέχει.

Συμμετέχουν τα εστιατόρια:

Alfredo’s Grand Dining – Hyatt Regency Casino (Αεροδρόμιο, 2310491199)
Ambrosia – Hyatt Regency Hotel (Αεροδρόμιο, 2310401234
Γλυκάνισος (Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, 2310302882)
Clochard (Προξ. Κορομηλά 4, 2310239805)
Dome Real Cuisine(Ασκληπιού 16-18, 2310401092)
Grada Nuevo(Καλαποθάκη 14, 2310271074)
Μαϊάμι (Θέτιδος 18, Καλαμαριά, 2310447996)
Μανιτάρι (Το) (Θ. Σοφούλη 37, Sofouli Center, 2310415289
Marea Sea Spirit (Στρ. Καλλάρη και Λώρη Μαργαρίτη, 2310257696)
Μασσαλία (Μανουσογιαννάκη 6, 2314003714)
Salonica – Makedonia Palace (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, 2310897197)
Τα Τρία Γουρουνάκια (Καποδιστρίου 7, 2310249050)
Thria (Μαρίας Κάλλας 1, 2310821120)
Χαρούπι (Δόξης 4, 2310526262)

Δείτε αναλυτικά τα μενού των εστιατορίων στην επίσημη ιστοσελίδα της Μακεδονικής Κουζίνας.

Σχετικά με τις «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας»


Οι «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» είναι μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση με αντικείμενο την ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας στην σημερινή/σύγχρονη εκδοχή της. Στόχος του θεσμού είναι μέσα από θεματικές ενέργειες στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Μακεδονίας, να κρατήσει ζωντανή τη γευστική παράδοση, να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της και να την κάνει ευρύτερα γνωστή στους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.
Ο θεσμός υλοποιείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.macedoniancuisine.gr
Facebook page: Macedonian Cuisine

από έως
Επικαιρότητα Αφιερώματα - Θέματα