Στις αρχές της Άνω Πόλης, μέσα στα λιθόστρωτα στενά και στα γραφικά σπίτια με τα ανοιχτά παράθυρα, μπορεί να συναντήσει κανείς ένα ιδιαίτερο ταβερνάκι. Με τις ρίζες του σε περασμένες εποχές αλλά την απήχηση του στον κόσμο και στους νέους να το καθιστά μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια όχι μόνο της γειτονίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, το Ίγγλις σερβίρει ασταμάτητα από το 1914, ενώ από το 1950 οι θαμώνες του το βρίσκουν στην Ηροδότου 32.

Για να ξαποστάσεις μέσα στην Άνω Πόλη

Με αφετηρία την Κασσάνδρου ή την Ολυμπιάδος, μπορείτε να περπατήσετε στον ιδιαίτερο «μικρόκοσμο» της Άνω Πόλης και να φτάσετε σε αυτό το ιδιαίτερο ταβερνάκι για να περάσετε το μεσημέρι ή το βράδυ σας ευχάριστα, με ωραία ελαφρολαϊκή μουσική αλλά και τη χαρακτηριστική ησυχία της περιοχής. Μόλις καθίσετε, ένα ποτήρι ρακή θα σας περιμένει μαζί με έναν ιδιαίτερο μεζέ για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.

Παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις

Εξαιρετικές γευστικές επιλογές που ξεχωρίζουν, από μεζέδες μέχρι και κυρίως πιάτα, ποτό σε ποικιλία και εδέσματα που θα σας παρασύρουν, το Ίγγλις  διαθέτει ένα μενού που δε σου αφήνει περιθώρια να σκεφτείς, αρκεί απλά να επιλέξεις μέχρι να τα δοκιμάσεις όλα. Σεβόμενο την ιστορία, που αποτελεί σημείο κατατεθέν του, το ταβερνάκι αυτό πληροί όλα τα στάνταρ για ένα κανονικό μενού ταβέρνας, μαγειρεύοντας την ίδια στιγμή σε γάστρες και λαδόκολλες.

Στο Ίγγλις η παράδοση συναντά την ποιότητα και περνάει μέσα από την καθημερινότητα  των ανθρώπων, για να σερβίρει απολαύσεις και στιγμές που μένουν. Στο χρόνο και στη ζωή των επισκεπτών του.

Περιοχή: Άνω Πόλη – Διεύθυνση: Ηροδότου 23