Με αφορμή την διοργάνωση του εξαμηνιαίου συνεδρίου της ECTAA  (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations) στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδία FEDHATTA και ο ΗΑΤΤΑ δημιούργησαν ένα  πλήρες και περιεκτικό ψηφιακό περιοδικό, το iGreece “Athens-Attica: A Journey Through Time”, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο: http://www.fedhatta.gr/wp-content/uploads/2023/10/i-greece-october-2023/index.html

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου φιλοξενείται και παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη. Όπως τονίζει η κ. Πατουλίδου “H Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποί της, ο πολιτισμός και η παράδοσή της. Η ιστορία της καθρεφτίζεται στους ανθρώπους της και αυτό είναι ορατό από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μία απρόσωπη πόλη. Έχει χαρακτήρα, προσωπικότητα και θαλπωρή”. Καταλήγοντας η κ. Πατουλίδου, προσκαλεί τον αναγνώστη να επισκεφθεί το επίσημο portal της Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.travel για να πάρει μία πρώτη γεύση της όμορφης πόλης.

Το περιοδικό περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση του συνεδρίου της ECTAA στην Ελληνική πρωτεύουσα όπου  συζητήθηκε το καίριο θέμα των βιώσιμων πρακτικών στον τουρισμό υπό την απειλή των ακραίων κλιματικών φαινομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η διοργάνωση του εξαμηνιαίου συνεδρίου έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος ECTAA Preferred Destination, όπου με την συνεργασία του ΕΟΤ προβλήθηκε η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές χώρες το 2023.

Σκοπός του ψηφιακού περιοδικού  είναι να προβληθεί η χώρα στους tour operators και travel agents των ευρωπαϊκών αγορών – μελών της ECTAA αλλά και στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό μέσω του διαδικτύου.  Πρόκειται για τεύχος που αποτελεί πηγή πληροφόρησης, καθώς το τουριστικό προϊόν είναι πλούσιο και πολυδιάστατo.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού των διεθνών αγορών, από το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών μας, ενημερώνονται μέσω newsletter από τον HATTA για την έκδοση του νέου περιοδικού, που αποτελεί ένα ακόμα τεύχος στην σειρά των ψηφιακών  εκδόσεων στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία νέων προοπτικών για τον Ελληνικό τουρισμό.