Συγγνώμη εκ μέρους της διοίκησης της ΕΥΑΘ από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για τη διακοπή της υδροδότησης που προκάλεσε ταλαιπωρία στους πολίτες ζητά με προσωπική του δήλωση -μετά την αντιπρόεδρο Στέλλα Βαλάνη– και ο Γιάννης Κρεστενίτης.

Μάλιστα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας αναφέρει πως σήμερα Δευτέρα 2/4/2018 στις 12:30, στον 7ο όροφο του κτηρίου της ΕΥΑΘ θα πραγματοποιηθεί απολογιστική συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή της υδροδότησης, οι ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος αλλά και το τι πρέπει να συμβεί από εδώ και στο εξής.

Χαρακτηριστικά, η δήλωση του κ. Κρεστενίτη αναφέρει

«Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλ. το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18,

Αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης  με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό,

Αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της Εταιρείας,

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εγώ προσωπικά ζητούμε συγγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας. Θεωρούμε βέβαια ότι οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη σειρά των γεγονότων, τη σειρά των ενεργειών μας και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη».