Με αφορμή τη νέα τους κυκλοφορία σε βινύλιο από To Pikap Records, ο Φλώρος Φλωρίδης και η Σαβίνα Γιαννάτου ζωντανά στο To Pikap Kato.

Ο Φλώρος Φλωρίδης δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους jazz μουσικούς της χώρας, η Σαβίνα Γιαννάτου θεωρείται μια εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Δύο θρυλικές μορφές της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής οι Φλώρος Φλωρίδης και Σαβίνα Γιαννάτου ενώνουν τις ανάσες τους στη νέα κυκλοφορία σε δίσκο βινυλίου, από τη δισκογραφική εταιρεία To Pikap Records, με τίτλο Blink.

Στα εφτά tracks-movements του δίσκου οι δύο μουσικοί διαστέλλουν τον χρόνο που διαρκεί το ανοιγοκλείσιμο του ματιού. Avant-garde και αυτοσχεδιασμός, μοντερνισμός και παράδοση επιθυμούν να περιγράψουν αλλά τελικά περιορίζουν αυτό το μελόδραμα της ύπαρξης, το λιμπρέτο του οποίου γράφεται στη langue που ίσως πρωτακούστηκε στην Παγγαία.

Το Blink αναχωρεί από το έδαφος στο οποίο φύτρωσαν δίσκοι όπως το Eskimo των Residents, αλλά προχωρεί καταργώντας τα σημεία του ορίζοντα και τις συμβάσεις που αυτά κουβαλάνε για να επιβιβαστεί στο επόμενο Voyager που θα ταξιδέψει στα άστρα. Δυο έμπειρες ανάσες που ηχοπαράγουν χωρίς κανόνες, γίνονται μέσω των πνευστών και του στόματος, οχήματα της γλώσσας των νεογέννητων αποδομώντας τις συμβάσεις της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Η ευθραυστότητα της ύπαρξης γίνεται -σαν τη λαλιά των πουλιών- νανούρισμα και μοιρολόι, ύμνος και ξόρκι. Το ενστικτώδες καταφέρνει να εκφράσει το ανείπωτο σε αυτό το αφαιρετικό και εντέλει τρυφερό έργο που δεν αποφαίνεται αλλά παραμένει ανοιχτό στην άχρονη κίνηση ενός προϊστορικού μέλλοντος.

info

Παρασκευή 12/04/2024 στις 21:00
Floros Floridis / Savvina Yannatou Live
To Pikap Kato
Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη
Είσοδος 10 ευρώ
Presale at To Pikap Store everyday 15:00-22:00
Reservations phone number: 2310271499

#SPRING IN THE CITY_ Ζωντανή Μουσική Live-Μουσικές Σκηνές