Η παράσταση «Sanatorium / Και τώρα κλείστε όλες τις πόρτες» της Χαρούλας Αποστολίδου ανεβαίνει, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, στο Θέατρο Σοφούλη από 25 Οκτωβρίου 2023 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μελετώντας μαρτυρίες και ντοκουμέντα προσώπων που έζησαν στο Σανατόριο Ασβεστοχωρίου την περίοδο 1922 – 1960, η συγγραφέας γράφει μια πρωτότυπη δραματουργία που παρουσιάστηκε —για πρώτη φορά– τον Σεπτέμβριο του 2013, σε σκηνοθεσία Βούλας Γεωργιάδου, στην μισογκρεμισμένη πτέρυγα του «Πέτρινου», στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου.

Δέκα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής διαβάζει το έργο ως μια σύγχρονη τραγωδία. Απομακρύνεται από το ιστορικό πλαίσιο και φωτίζει εκ νέου το έργο ως μια άχρονη δυστοπία απόκληρων και στιγματισμένων. Η φυματίωση αποτελεί μια παλιά νόσο, όμως ο κοινωνικός στιγματισμός είναι πάντα παρών. Δεν υπάρχουν πλέον Σανατόρια, μόνο καταφύγια απόκληρων.

Μια ολόκληρη κοινωνία «υγιών» ανθρώπων αποδοκιμάζει τα πρόσωπα του Σανατορίου. Εκείνοι κλεισμένοι σε μια τραπεζαρία – κλουβί, αφηγούνται τις πιο προσωπικές τους ιστορίες, ενώ μια κάμερα φανερώνει όλα εκείνα που δεν φαίνονται. Οι θεατές, σε απόσταση ασφαλείας (;), κοιτάζουν τα πρόσωπα σαν θηρία πίσω από το «τζάμι».

Πάνω από 4.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση, από το 2013 έως το 2019. Το έργο της Χαρούλας Αποστολίδου ταξίδεψε στα Χάνια του Πηλίου, στη Σπιναλόγκα, στη Βεργίνα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, στο Μπενσουσάν Χαν κ.α.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής
Δραματουργία / Έρευνα: Χαρούλα Αποστολίδου
Ηχητική εγκατάσταση: Θάνος Χαριζάνης
Φωτιστική εγκατάσταση: Ανέστης Ατακτίδης
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση
Βοηθός παραγωγής: Έφη Καλαϊτζίδου
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Μαρία Τότσκα
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Μπαμίχας, Κατερίνα Φωτιάδου, Κατερίνα Βασιλείου, Παύλος Παυλίδης, Χαρά Σβάνου, Πάνος Αναγνωστόπουλος

 

info
Πρεμιέρα:
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 21.00
Παραστάσεις:
Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και Τετάρτη 1, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 21.00
Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 (Καλαμαριά)
Διάρκεια: 60 λεπτά
Εισιτήρια: 13 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, αμεΑ, ατέλειες)

Προπώληση
-more.com: https://www.more.com/theater/sanatorium/
-στο site του θεάτρου: theatrosofouli.gr/kentriki-skini/
-τηλεφωνικά: 2310 423925, 6979925763

Κερδίστε προσκλήσεις!
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις!

Δήλωσε Συμμετοχή!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Τρίτη 24/10 στις 10:00 και θα λάβεις μέρος στην κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Θα κληρωθούν 2 διπλές προσκλήσεις!

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν κάτω από τη φόρμα συμμετοχής!

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Οι τυχεροί είναι οι εξής:
Παντζίκη Ελένη
Κόφφα Ζωή

Οι τυχεροί δίνουν το όνομά τους στην είσοδο όπου θα υπάρχει guest list από το biscotto.gr.