Αποτελεί ένα από τα δημοφιλή γαστρονομικά στέκια της Θεσσαλονίκης, με ιστορία που μετρά δεκαετίες επιτυχίας. Ο λόγος για το ψητοπωλείο Διαγώνιος που ξεκίνησε την πορεία του το 1977 και, πριν από λίγες μέρες, το πλειοψηφικό του πακέτο πέρασε στη δυναμική ομάδα των δημιουργών του Γλυκάνισου, του Marea Sea Spirit, Stories και Iberico. Tα αδέρφια Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης και ο Θεόκτιστος Σαρασίδης υπόσχονται να φέρουν αέρα ανανέωσης στην αγαπημένη Διαγώνιο, στην Πλατεία Φαναριωτών 2 και Στρατηγού Καλλάρη 13, διατηρώντας τα πετυχημένα συστατικά του μαγαζιού και προπάντων τα σήματα κατατεθέντα του, τα περίφημα χειροποίητα σουτζουκάκια και τον καλοψημένο γύρο.

Πάνε 14 χρόνια από τότε που άνοιξε ο Γλυκάνισος που μαζί με το Marea Sea Spirit, το οποίο προστέθηκε χρόνια αργότερα, αποτελούν, πλέον, εστιατόρια αιχμής για τους… εραστές των θαλασσινών εδεσμάτων. Στην παλέτα των καταστημάτων της δυνατής ομάδας βρίσκονται το «Iberico», που αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο τους λάτρεις του κρέατος, αλλά και το καφέ «Stories» για πελάτες που γίνονται παρέες. Πλέον η πετυχημένη ομάδα μπαίνει, όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr o Σταύρος Σωτηρούδης και στο γρήγορο φαγητό με μια «δυνατή φανέλα» όπως είναι αυτή της Διαγώνιου.

«Στόχος είναι να διατηρήσουμε το κοινό του μαγαζιού και να διεισδύσουμε και σε νεότερες ηλικίες. Πώς θα το πετύχουμε; Κάνοντας ένα ελαφρύ ‘φρεσκάρισμα’ αλλά συνεχίζοντας τη συνταγή που άντεξε στα χρόνια» τονίζει ο κ. Σωτηρούδης υπογραμμίζοντας πως στόχος της ομάδας του Γλυκάνισου είναι τα εστιατόριά της να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εστίασης της πόλης.

Στην ερώτηση για το πώς αποφάσισαν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο απαντά: «Οι νεανικές μνήμες, καθώς ως παιδιά είχαμε γευτεί τις νοστιμιές της Διαγωνίου.» Η συνέχιση της πολυετούς επιτυχίας του εστιατορίου και η δημοφιλία του τους ώθησαν προς αυτή την απόφαση.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρούδης, «ποιος δεν έχει φάει στη Διαγώνιο;».

Και είναι αλήθεια: η ιστορία της Διαγώνιου ξεκινά το 1977 όταν ο Σίμος Τσιμπέρης και ο Βασίλης Χαντάκης δημιούργησαν το εστιατόριο μετατρέποντάς το μέσα στο πέρασμα του χρόνου σε σημείο αναφοράς τόσο για τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους επισκέπτες της πόλης αλλά και για επιφανείς προσωπικότητες οι οποίες το επισκέπτονται κάθε φορά που βρίσκονται στην πόλη. Οι σπεσιαλιτέ και τα ποιοτικά πιάτα της ώρας εξελίχθηκαν σε διαχρονικές επιλογές που συντροφεύουν και τις νεότερες γενιές.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ομάδα του Γλυκάνισου θα συνεχίσει τη συμπόρευσή του ο κ. Τσιμπέρης, ενώ ο κ. Χαντάκης αποχώρησε για λόγους συνταξιοδότησης.

Πηγή: voria.gr