Ένα έργο που αγαπήθηκε, μια διασκευή που αποδίδει άριστα το έπος της Οδύσσειας έρχεται για να μαγέψει τα παιδιά μέσα από μία ώρα γεμάτη κίνηση, εικόνες και ρόλους που γοητεύουν. Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου μεταξύ των οποίων παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, με αυτοσχεδιασμό και διάδραση, τα παιδιά ζούνε τις περιπέτειες των ηρώων που έπλασε ο Όμηρος με τον πιο διασκεδαστικό και ωφέλιμο τρόπο. Πρόκειται για την «Οδύσσεια» του Μικρού Βορρά, που έρχεται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, την Τρίτη, 29/2 στις 19:00. Η παράσταση αυτή όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο, κι αυτό γιατί γίνεται για καλό σκοπό!

Ο Μικρός Βορράς, η θεατρική ομάδα που πρωτοστατεί στο παιδικό, και όχι μόνο, θέατρο, συνεργάζεται με το ΠΟΛΥκατοικείν για να προσφέρει αγάπη και στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Ενισχύοντας έτσι την υποστήριξη των κοινωνικών δομών (υπνωτήριο αστέγων, ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, κέντρο ημέρας αστέγων) και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, το ΠΟΛΥκατοικείν φέρει στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Οδύσσεια» του Ομήρου, σε μια κίνηση αλληλεγγύης.

Αντί εισιτηρίων, θα συγκεντρωθούν προϊόντα και συγκεκριμένα

Τσάι σε φακελάκια, καφέ ελληνικό ή nescafe, κακάο, ζάχαρη.
είδη καθαριότητας (χλωρίνη, καθαριστικό για άλατα, απορρυπαντικό για πιάτα, υγρό πατώματος, υγρό για τζάμια, βετέξ, σφουγγάρια πιάτων).
είδη ευπρεπισμού (σφουγγάρια σώματος, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες παιδιών και ενηλίκων).
ξηρά τροφή (κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, κρουασάν, μπισκότα).
γάλα εβαπορέ, λάδι (1lt), ατομικούς χυμούς, νερά (0,50 lt).

Χρήματα επίσης συγκεντρώνονται από το ΠΟΛΥκατοικείν όσον αφορά αγορές για το ψυχαγωγικό κέντρο των ατόμων με αναπηρία και για τον ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Την Τρίτη στο Βαφοπούλειο γίνεται πράξη μια συγκεκριμένη φράση, μέσα από το θέατρο και τη διασκέδαση. Μία παράσταση για εκείνους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας.

«Αγάπη είν’ η ζωή κι αγάπη μόνο»
Νίκος Γκάτσος

Πληροφορίες για την παράσταση

Κείμενο: Μικρός Βορράς 
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος 
Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια-Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός
Επιμέλεια Κίνησης: Λένα Μοσχά 
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης
Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου.
Φιλολογική επιμέλεια: Αναστασία Κεφαλά
Προβολή & Επικοινωνία: Ψωμιάδης Γιώργος
Οργάνωση παραστάσεων: Τατιάνα Νικολαΐδου
Παίζουν: Γιώργος Βραχνός, Δήμητρα Σταματίου, Κίκα Ζαχαριάδου, Χρήστος Τσάβος